Actualitate, Stiri

Cugir: Sancţiuni pentru cei care caută, împrăştie şi colectează deşeuri valorificabile din containere

2Persoanele care deterioreazăcontainerele amplasate în zonele special amenajate, care împrăştie, răscolesc sau colectează deşeuri din aceste recipiente riscă să fie amendate. Propunerea va fi discutată de către Consiliul Local Cugir în urma sesizărilor primite de la S.C. G&E Invest, societate căreia îi este concesionat serviciul de salubritate.

În şedinţa ordinară din 30 ianuarie, consilierii cugireni vor analiza un proiect de hotărâre cu privire la modificarea şi completarea Regulamentului de ordine publică şi gospodărire a oraşului Cugir, astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de salubritate şi de colectare a deşeurilor.

Se propune interzicerea desfăşurării acţiunilor de colectare a deşeurilor menajere din containerele amplasate în zonele special amenajate pe domeniul public, de depozitare în afara recipienţilor, de răsturnare, căutare sau răscolirea conţinutului acestora, precum şi de deteriorarea pubelelor sau a coşurilor din reţeaua stradală.

Aceste completări la Regulamentul de ordine publică şi gospodărire a oraşului Cugir sunt propuse ca urmare a sesizărilor pe care S.C. G&E Invest le-a adresat administraţiei locale.

Potrivit concesionarul serviciului de salubritate, de o perioadă lungă de timp, anumite persoane caută prin containere după deşeuri refolosibile (pet-uri, fier, conserve) provocând deteriorarea recipienţilor de colectare selectivă, precum şi împrăştierea pe domeniul public a mizeriei.

Nemulţumirea este legată şi de scăderea dramatică a cantităţii de deşeuri valorificabile care trebuie raportate la Agenţia de Mediu.

Dacă se aprobă proiectul de hotărâre, cei care nu respectă prevederile amintite, riscă amenzi între 200 şi 500 lei în cazul persoanelor fizice, iar pentru persoanele juridice amenzile sunt între 500 şi 1000 lei.

Distribuie Acum

29 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *