Actualitate, Pamflet, Stirea Zilei, Stiri

26 ianuarie – 96 de ani de la naşterea primului Om al Marilor Proiecte

 

 

ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET, TREBUIE TRATAT CU SERIOZITATE ?

04.

 

Peste câteva zile, pe 26 ianuarie, se împlinesc 96 de ani de la naşterea unui personaj important pentru poporul român. Ştiţi desigur despre cine este vorba: cel supranumit Far călăuzitor, Geniul Carpaţilor, Primul Bărbat al Ţării, Primul Miner al Ţării, Primul Constructor al României, Omul providenţial, Genialul cârmaci, Cel mai iubit fiu al poporului roman, Personalitate excepţională a lumii contemporane”, Luptător pentru cauza dreptăţii şi păcii şi socialismului, Marele conducător. Este vorba de Nicolae Ceauşescu, omul care a condus România vreo 34 de ani, până în ziua de 25 decembrie 1989, când a fost remaniat de tovarăşul Ion Iliescu şi colegii săi.

Alături de consoarta sa, Nicolae Ceauşescu a vizitat şi Alba Iulia în 1968 (în momentul reorganizării administrative) şi ulterior în câteva rânduri.

Unii spun cu umor amar că în 24 de ani guvernele de după 1989 n-au reuşit să distrugă ceea ce a construit Ceauşescu. La Alba Iulia situaţia e similară: în 1989, printre multe altele, aveam 3 parcuri, o pădure superbă mai sus de Schit, două stadioane, două bazine de înot, zeci de firme etc.

Nu sunt un nostalgic al Epocii Ceauşescu, dar astăzi la Alba Iulia nu mai avem nici un parc (spaţiu verde mai mare de 1 ha), avem un singur stadion – care stă nefolosit (pentru că echipa a fost falimentată), avem un singur bazin funcţional (doar vara, bazinul de la Schit), zona de agrement de la Schit a fost lăsată în paragină, pădurea de la Schit a fost parţial distrusă prin amenajarea unui drum pavat, toate zonele verzi dintre blocuri au fost transformate în parcări sau au fost acoperite cu clădiri noi etcetera.

Evident nu putem uita de Parcul Custozza care a fost ras şi pavat de arhitecţii de 2 bani ai primarului.

Tot ce a lăsat bun Ceauşescu la Alba Iulia (pentru că a lăsat şi câteva lucruri bune) a fost distrus, ras, falimentat.

Cetatea Alba Iulia în care Ceauşescu a băgat armata a fost privatizată. Jumătate din Cetatea bastionară a încăput pe mâinile neo-asupritorilor, cei care au împânzit Cetatea cu statui ne-româneşti şi care încearcă să ne transforme pe noi, albaiulienii, în neo-iobagi. De am ajuns să intrăm în Cetate pe bani, că nu mai e a noastră

Din lungul şir de apelative cu care a fost răsfăţat Ceauşescu lipseşte unul actual: Omul Marilor Poriecte. Ce-ar fi făcut Ceauşescu dacă nu era remaniat în decembrie 89? Autostrăzi, şosele, parcuri, drumuri, fabrici, stadioane. Cu 70 de milioane de eurobietul Ceauşescu ar fi făcut şi vreo 3 cetăţi bastionare de tip Vauban, şi-un bazin de înot şi o sală polivalentă şi vreo câţiva km de autostradă…

Acest material este un PAMFLET și trebuie tratat ca atare

Distribuie Acum

21 ianuarie 2014

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *