Actualitate

Code galben de de zăpadă și vânt în Alba

temp_judete_9uj730h2lp19s07b1s0cnkh4se7a9cjc_23Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului pentru 26 de județe printre care și Alba. Codul galben este valabil de luni de la ora 11.00 până marți dimineața la ora 9:00.
„În intervalul menţionat va ninge si se va depune strat nou de zapadă, la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane şi local în Transilvania. Izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 l/mp.
În zona de munte, vântul va avea rafale ce vor depăşi 70 km/h, iar pe creste şi 100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în est, unde în cursul nopţii de luni spre marţi va atinge viteze de 70….80 km, viscolind ninsoarea pe arii restrânse în nordul Moldovei.
În Crişana, vestul Transilvaniei şi local în Moldova, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie şi lapoviţă favorizând apariţia poleiului” se arată în avertizarea meteorologilor.

Distribuie Acum

9 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *