Actualitate

Siguranţa rutieră, prioritate pentru poliţia Alba

politie-girofarÎn perioada 15-17 noiembrie 2013, polițiștii din Alba vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, produse, în special pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

La acţiune vor participa poliţişti din structurile de poliţie rutieră care vor fi sprijiniţi de poliţişti de ordine publică.

Vor fi folosite toate cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care vor fi amplasate în cascadă.

Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Pentru o călătorie în siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

~ Manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

~ Înainte de plecarea în cursă , informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi echipaţi-vă autovehiculul corespunzător.

~ Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

~ Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.

~ Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranţă!

~ Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

~ Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

~ Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii/restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Dorim tuturor participanţilor la trafic, drum bun, lipsit de evenimente rutiere!

Distribuie Acum

15 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *