Peste 1,4 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri forestiere, la Şugag

2 august 2013 Scris de: Ziarul Apulum | Actualitate, Social

drum-forestier-5Nouă drumuri forestiere de pe raza comunei Şugag vor fi modernizate şi reabilitate printr-un proiect în valoare de peste 1,4 milioane de euro.

Primarul comunei Şugag, liberalul Constantin Jinar, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că vor  intra în reabilitare sau vor fi modernizate drumuri forestiere în lungime totală de 35 de kilometri. Drumurile deservesc fondul forestier al comunei Şugag, urmând să fie folosite şi de cetăţeni din Novaci, judeţul Gorj, care deţin pădure pe raza Şugagului.

Lucrările vor demara în curând şi vor fi executate de firma Newamport, a menţionat primarul Jinar. Valoarea proiectului a fost de 1,5 milioane de euro, dar în urma licitaţiei, aceasta a scăzut la 1.420.000 de euro.

Un alt proiect care va fi implementat în Şugag este pe măsura 322. Acesta va fi semnat în maximum o săptămână, a spus primarul comunei.

Valoarea totală a acestuia se ridică la 2,5 milioane de euro şi vizează modernizarea mai multor drumuri, dotarea Muzeului Etnografic, înfiinţarea unui centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice în satul Dobra, dar şi achiziţionarea unei maşini de pompieri şi a unui utilaj de deszăpezire.

Proiectul trebuie finalizat până în septembrie 2015.

Marius Alexandru

Nici un comentariu

Lasati un Mesaj© Copyright | Design: Bogdan Paunescu