Actualitate, Social

Hava, despre vandalizarea statuilor de bronz din Cetate: Tâmpenii făcute de nişte cretini

foto: mirceahava.ro
foto: mirceahava.ro

Primarul Mircea Hava consideră că distrugerile aduse unora dintre statuile de bronz din interiorul Cetăţii din Alba Iulia sunt „tâmpenii făcute de nişte cretini”.

Edilul s-a declarat foarte deranjat şi supărat de faptul că multe dintre statuile de bronz amplasate în ultima perioadă în zona istorică au căzut pradă unora certaţi cu legea şi cu bunul simţ.

Nici măcar nu sunt vandalisme. Sunt tâmpenii făcute de nişte cretini”, a afirmat Hava.

Acesta nu crede că supravegherea video a zonei ar fi o soluţie, deoarece autorii distrugerilor care ar fi surprinşi în fotografii nu ar putea fi uşor identificaţi în condiţiile în care nu există un sistem naţional prin care ar fi posibil acest lucru.

Primarul a afirmat însă că se au în vedere „tot soiul de sisteme”, astfel încât, la un preţ cât mai rezonabil, să se supravegheze toată zonă.

În altă ordine de idei, Mircea Hava a anunţat că în viitor toate parcările din jurul cetăţii vor fi cu plată.

De asemenea, va exista taxă şi la intrarea în anumite obiective, cum ar fi vestigiile Principiei, clădirea descoperită în Piaţa Cetăţii, lângă Sala Unirii.

Acolo se va plăti intrarea. Dorim să se plătească intrarea în locuri de acest gen peste tot. (…). Vom încerca în spaţiile în care putem să discutăm de taxe să introducem o taxă”, a menţionat primarul.

Mircea Hava a spus că în cetate nu se poate introduce nicio taxă.

Este o zonă publică, de circulaţie. Însă va trebui plătită parcarea. Vor trebui plătite parcările de oricine intră în cetate. Intri, plăteşti”, a declarat Hava.

Edilul a mai spus că dacă ar fi identificată o soluţie prin care s-ar introduce o taxă de intrare în cetate, pentru albaiulieni aceasta nu ar însemna nimic.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

22 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *