Actualitate, Politica

Consilieri locali PDL Aiud cer primarului din Aiud să demisioneze

foto: evz.ro
foto: evz.ro

Domnule primar Mihai Horațiu Josan,

Consilierii PDL  Aiud au susținut în 29 mai 2013 o declarație politică primită la acel moment cu mult dispreț de către dumneavoastră, artizanul șef al dispariției fostei Întreprinderi Metalurgice. Mai mult chiar, la finalul ședinței, deși tăcerea grea care se așternuse în sala de ședință dovedea gravitatea momentului, ați găsit de cuviință să-l certați „părintește” pe consilierul care a dat citire documentului.

Spuneam noi la acea vreme că „ va începe punerea la pământ a doua hectare de hale, sub înaltul patronaj al d-lui primar Josan care va semna, fără să-i tremure mâna, autorizația de demolare a acestor hale”.

Astăzi ceea ce am spus atunci a devenit realitate. Metalurgica se mai zbate pentru un timp, letargic, între tonele de moloz și de fier vechi. Încă o vreme și apoi…tăcere. Dramatic este însă că tăcerii îi urmează marele nimic pe care l-ați clădit pentru viața economică a municipiului Aiud.

De atunci, din mai 2013, în calitate de primar al Aiudului, ați trudit din greu:

în perioada 19 – 25 iunie 2013 în deplasarea din Portugalia, apoi ați făcut față efortului solicitant al Festivalului Internațional de Folclor, ați majorat cu 63% taxele de salubrizare, ați supervizat înjumătățirea vegetaţiei arboricole din centrul oraşului, ați reînceput campania de tânguire publică despre cum ați fi făcut marea cu sarea dacă v-ar fi lăsat guvernele și nu în ultimul rând ați proiectat o nouă deplasare în Ungaria pentru septembrie 2013.

Muncă peste muncă pentru aiudeni, nu glumă! Poate s-ar impune și un concediu. Noi credem că unul mai lung, chiar nelimitat ar face bine tuturor. Da, ați înțeles bine vă cerem demisia! Ați face mulți, foarte mulți aiudeni fericiți.

Revenind însă la emiterea autorizației de demolare a Metalurgicii Aiud, vă solicităm pe această cale:

o copie a acestui document;

situația datoriilor pe care le aveau SC Remarul SA și SC Metalurgica Transilvana către bugetul local la momentul vânzării în cascadă a halelor care, acum, sunt în curs de demolare și copii ale certificatelor fiscale emise;

informare cu privire la strategia dezvoltării economice a municipiului Aiud, aflat astăzi, ca urmare a viziunii propriilor mandate, în cea mai neagră perioadă din ultimele decenii.

Grupul consilierilor PDL Aiud

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...