Actualitate

Medicii chirurgi din Alba Iulia pot asigura o paletă largă de intervenţii chirurgicale. Află care sunt serviciile medicale oferite de Secţia de chirurgie

5389_423355791088553_2010992898_nSpitalul Județean de Urgență Alba dorește să atragă în Secția de Chirurgie și un medic specializat în chirurgie toracică

Secția de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Alba este formată din trei compartimente: chirurgie generală, neurochirurgie și chirurgie plastică și reparatorie. În anul 2012 pe această secție au fost internați aproximativ 3.500 de pacienți și s-au efectuat 2.900 de intervenții chirurgicale. Pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, Spitalul Județean de Urgență Alba încearcă să aducă în această secție și un medic specializat în chirurgie toracică.

Una dintre cele mai mari secții ala Spitalului din Alba Iulia, Chirurgia, dispune de 65 de paturi de spitalizare continuă și de un Bloc operator cu șase săli pentru intervenții chirurgicale. Pacienții din Alba sau din alte județe pot beneficia, dacă este cazul, de o paletă largă de servicii chirurgicale.

dr. dan pahontuSe pot face intervenții abdominale laparoscopice, intervenții de refacere a peretelui abdominal și intervenții în cazul cancerelor abdominale, care sunt în număr destul de mare. Sunt abordate și intervențiile în scop estetic, de exemplu: implanturi mamare, corecții nazale sau operații pentru înlăturarea varicelor, precum și alte tipuri de operații cu scop reparatoriu. 

De asemenea, se fac intervenții neurochirurgicale, hernii de disc, tumori cerebrale, averisme cerebrale sau intervenții neurochirurgicale în cazul accidentelor vasculare cerebrale. Medicii din secție abordează și intervențiile chirurgicale de traumatologie abdominală și în unele cazuri și traumatologia toracică.

Dorim să atragem, în acest an, în echipa de la Alba Iulia și un medic specializat pe chirurgia toracică”, a explicat medicul primar în chirurgie generală, Dan Pahonțu, șeful Secției de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Șase săli de operație grupate într-un Bloc operator

Blocul operator al Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba dispune de aparatură performantă, aparate laparoscop și microscop operator. Una dintre cele șase săli de operație este folosită exclusiv pentru intervențiile neurochirurgicale.

La acest moment blocul operator este dotate cu două laparoscoape, de altfel suntem printre primele centre chirurgicale din țară care a introdus chirurgie laparoscopică. Intervenții de acest fel se fac în spitalul din Alba Iulia încă din anul 1996. Pe lângă aceste aparate secția mai dispune și de aparatură modernă de chirurgie și anestezie”, a mai spus medicul Dan Pahonțu.

Află aici, care este echipa medicală a Secției de chirurgie și care sunt serviciile chirurgicale complete pe care această secție le oferă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...