Actualitate

Cercetat penal pentru părăsirea locului accidentului

accident-semnPoliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au fost sesizaţi despre faptul pe b-dul. Revoluţiei 1989, din municipiul Alba Iulia s-a comis un accident rutier iar autoturismul implicat a părăsit locul faptei.

Imediat după primirea sesizării, la nivelul Poliţiei municipiului Alba Iulia au fost dispuse măsuri pentru efectuarea cercetării locului faptei şi identificarea autoturismului implicat în accident.

Pe baza datelor oferite de victimă şi martori, poliţiştii au reuşit identificarea şi oprirea în trafic, a autoturismului implicat în evenimentul rutier, care era condus pe DN1 în sensul de mers Alba Iulia – Teiuş de către C.N., (24 ani) domiciliat în comuna Valea Lungă, judeţul Alba. S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest marca Drager care a evidențiat faptul că acesta nu a consumat băuturi alcoolice, ulterior fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că o tânără de 25 de ani, din Alba Iulia, care era angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni,  semnalizată şi marcată corespunzător, a fost acroşată de către un autoturism înmatriculat în străinătate. După producerea accidentului, conducătorul auto a întors pe zona verde ce desparte cele două sensuri de mers şi a părăsit locul producerii accidentului fără a anunţa unitatea de poliţie competentă.

În urma accidentului tânăra a fost rănită uşor, fără a rămâne internată în spital.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal în care, faţă de C.N. sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă,  faptă prev. şi ped. de art. 184 alin. 1 şi 3 din Codul Penal şi părăsirea locului accidentului în urma căruia au rezultat vătămări corporale, faptă prev. şi ped. de art. 89, alin 1 din OUG195/2002 rep.

Distribuie Acum

17 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *