Social

Activităţi informativ-preventive desfăşurate de IPJ Alba în săptămâna “Şcoala altfel”

tdscn0918Poliţiştii din Alba au fost şi azi alături de preșcolarii şi şcolarii din mai multe unităţi de învățământ din Alba şi le-au oferit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când sunt participanţi la traficul rutier în calitate de pietoni sau biciclişti precum şi cu privire la măsurile pe care e bine să şi le ia pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor sau accidentelor rutier.

Astfel, poliţişti din  cadrul Serviciului Rutier au fost prezenţi la Grădiniţa cu Program Prelungit, nr. 12 din Municipiul Alba Iulia unde s-au întâlnit cu peste 300 de preşcolari în cadrul unei lecţii pe teme rutiere.

tdscn0957Începând cu ora 10,00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a avut oaspeţi speciali.

Peste 50 de elevi ai claselor I şi a II-a de la Şcolile Vasile Goldiş şi Mihai Eminescu din Alba Iulia i-au vizitat pe poliţişti şi au aflat mai multe despre munca de poliţie şi aparatura de care se folosesc poliţiştii în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Elevii au avut prilejul să afle pe viu cum se realizează o amprentare, ce înseamnă şi cum se face un portret robot, cum se preiau apelurile de urgenţă şi cum se intervine în urma unui astfel de apel.

tdscn0929Poliţiştii Serviciului Criminalistic şi cei de la Serviciul Rutier le-au oferit explicaţii şi au stat la dispoziţia copiilor, răspunzând la toate întrebările ce le-au fost adresate de micii oaspeţi.

La finalul vizitei copii au vizionat mai multe clipuri cu conţinut informativ – educativ şi au purtat discuţii cu poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, dovedind că au cunoştinţe solide cu privire la regulile de circulaţie rutieră şi încredere în poliţişti.

Distribuie Acum

4 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *