Actualitate

5 hoţi recidivişti prinşi după ce au furat din magazine si firme din Alba

foto: dcnews.ro
foto: dcnews.ro

La data de 29.04.2013, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au reușit documentarea activităţii infracţionale a  celor 5 inculpaţi de comiterea în perioada 18.03.2013 – 15.04.2013, a 3 furturi din magazine situat pe raza judeţului Alba, fapte prin care au cauzat un prejudiciu de peste 26.000 lei şi care au fost prinţi în flagrant, la data de 16.04.2013, imediat după ce au furat mai multe bunuri dintr-un magazin din comuna Rîmeţ.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, a rezultat că Anton S.G. de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, Cornel R., de 23 de ani, Tiberiu D., de 28 de ani, Florin D., de 30 de ani şi Ovidiu V., de 23 de ani, ultimii 4 din municipiul Turda, judeţul Cluj, cunoscuţi cu antecedente penale, în perioada 25.02 – 31.03.2013, au mai comis alte 5 infracțiuni de furt din societăţi comerciale în care au pătruns prin efracţie, pe timp de noapte, (2 din Ocna Mureş, 2 din Teiuş şi una din Valea Lungă), de unde au sustras produse alimentare şi nealimentare, în valoare totală de peste 30.600 lei.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Aiud şi Blaj, cu cei 5 inculpaţi în stare de arest preventiv, în vederea documentării întregii lor activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin comiterea faptelor.

În data de 16.04.2013, orele 03.43, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au fost sesizaţi prin intermediul SNAU 112, de către un cetăţean din comuna Rîmeţ, judeţul Alba, cu privire la faptul că a observat 3 persoane cu feţele acoperite care au sustras dintr-un magazin alimentar din comună, mai multe bunuri, indicând totodată faptul că se îndreaptă cu un autovehicul înspre municipiul Aiud.

Ca urmare a sesizării au fost luate imediat măsuri de reperare a autoturismului, mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, împreună cu jandarmi,  au organizat filtre rutiere iar la cca. 20 de minute de la sesizarea faptei, un echipaj de poliţie au oprit autovehiculul cu care se deplasau suspecţii. Aceştia au fost identificaţi, Anton S.G. de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, Cornel R., de 23 de ani, Tiberiu D., de 28 de ani, Florin D., de 30 de ani şi Ovidiu V., de 23 de ani, ultimii 4 din municipiul Turda, judeţul Cluj, care au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Aiud, pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate, la marginea drumului Aiud – Ponor, a fost găsită o sacoşă cu 122 de pachete de ţigări ce au fost sustrase din magazinul din Rîmeţi şi aruncate din autoturismul cu care se deplasau de cei 5 suspecţi, în momentul în care aceştia şi-au dat seama că sunt urmăriţi. Au fost găsite de asemenea, mănuşi textile, un fulat şi un levier pe care suspecţii le-au folosit pentru comiterea furtului.

Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Aiud, au extins cercetările faţă de suspecţi şi cu privire la alte fapte de furt înregistrate pe raza judeţului Alba.

S-a reuşit astfel stabilirea faptului că cei 5 bărbaţi sunt suspecţi şi de comiterea, în perioada 18.03.2013 – 15.04.2013, a altor 3 furturi din magazine situate pe raza localităţilor Decea şi Colţeşti, comise prin efracţie, pe timp de noapte şi din interiorul cărora au sustras ţigări în valoare de 24.232 lei. Prejudiciul total cauzat prin cele 4 fapte de furt a fost stabilit la valoarea de 26.232 lei

Faţă de cei 5 învinuiţi, care sunt cunoscuţi cu antecedente penale a fost luată  măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de 17.04.2013 au fost prezentaţi Judecătoriei Aiud care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Distribuie Acum

30 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *