Actualitate, Educatie, Evenimente, Stiri

200 de elevi în vizită la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” în Săptămâna Şcoala Altfel

În Săptămâna Şcoala Altfel colegiul militar albaiulian a fost vizitat de a aproximativ 200 de elevi de gimnaziu din Alba Iulia (Școala gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala gimnazială „Avram Iancu”), de la şcolile din Meteș și Ampoița. De asemenea, colegiul a fost vizitat de tineri din Cluj-Napoca și Brașov. Curiozităţile vizitatorilor au primit răspunsuri din partea elevilor militari. De notat că unii elevi vizitatori sunt deja înscriși pentru admiterea în colegiul militar 2015.

Oaspeții au fost primiți și însoțiți pe tot parcursul vizitei de către elevii fruntași ai colegiului militar gazdă. Piesa de rezistență a vizitei e a fost atelierul de pregătire militară, coordonat de către căpitanul Lucian Rusu, unde au fost expuse elemente specifice orelor de instruire, tragere, pregătire militară generală – ne precizează Daniela Filimon, purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

De asemenea, elevii colegiului militar albaiulian au participat la acțiuni de ecologizare, ambientare și comemorare. Astfel, în cadrul „Lunii plantării arborilor” (15 martie-15 aprilie) două plutoane de elevi de clasa a X-a, însoțiți de către comandantul companiei, căpitan Lucian Rusu și profesorul diriginte Valer Macarie, au participat la campania de plantare a puieților din zona Ciugud, județul Alba, unde alături de o grupă de studenți din Orașul Marii Uniri au reușit să planteze aproximativ 1.000 de arbuști (gorun, frasin, paltin și salcâm).

Daniela Filimon ne anunţă că elevii din anul I de la Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” au participat, miercuri, 8 aprilie, în Cimitirul Veteranilor din Alba Iulia, la o scurtă lecție de istorie, predată cu emoție de către domnul colonel (r) Papeși Eugen, președintele Asociațiie Veteranilor de Război, filiala Alba, care în curând va aniversa 80 de ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...