Actualitate, Educatie, Social, Stiri

193 de deţinuţi au început şcoala la Penitenciarul Aiud

Luni, 15 septembrie 2014, la Penitenciarul Aiud a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2014-2015.

Notăm faptul că la cursurile Şcolii cu clasele I-VIII nr. 4 din cadrul Penitenciarului sunt înscrise 132 persoane private de libertate, încadrate la nivelul primar şi gimnazial. Cel mai tânăr dintre elevi are 21 ani iar decanul de vârstă are 51 de ani si este înscris în clasa I.

În colaborare cu Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud au fost organizate cursuri liceale serale pentru clasele a IX-a şi a X-a, profilul Resurse Naturale şi Protecţia Mediului, respectiv profilul Tehnologic. La cursurile liceale sunt înscrişi 50 de deţinuţi.

De remarcat că din acest an şcolar 11 persoane private de libertate vor frecventa cursurile unei clase de învăţământ profesional special cu profil tehnologic.

Administraţia Penitenciarului Aiud sprijină actul educaţional al persoanelor private de libertate: Penitenciarul a pus la dispoziţia corpului profesoral şi a elevilor un număr de 7 săli de clasă, o bibliotecă, o cancelarie precum şi un cabinet de consiliere psihologică. De asemenea, fiecărui elev i-a fost asigurat necesarul de rechizite pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ. Programa şcolară pentru nivelul primar, gimnazial şi liceal cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc.

În conformitate cu Legea nr. 274/2014 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele custodiate în sistemul penitenciar care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă – au precizat reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...