Actualitate

150 de pomi de Crăciun confiscaţi de poliţiştii din Alba

Sezonul tăierilor ilegale de pomi de Crăciun este în toi în Alba. Aproape nu trece ziua fără ca oamenii legii să confişte brazi de Crăciun. Doar la finalul săptămânii trecute poliţiştii din Alba au confiscat 150 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal din pădurile din judeţ.
Astfel sâmbătă, de Sfântul Nicolae,poliţiştii Postului de Poliţie Avram Iancu împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Valea Arieşului, au acţionat în cadrul planului comun de acţiune „Scutul Pădurii 2014”, în vederea prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de pomi de Crăciun.
Cu această ocazie, în locul numit Micoaia, situat pe raza comunei Avram Iancu, a fost surprins în flagrant, C.G., de 41 de ani, din comuna Avram Iancu, în timp ce tăia fără drept, brazi de Crăciun.
Poliţiştii au recuperat 20 de brazi iar faţă de C.G. au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.
Duminică, poliţiştii de siguranţă publică din Cugir, în timp ce efectuau controale în trafic împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Sâpcea Cugir, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor privind transportul de material lemnos, l-au depistat pe C.R.P., de Cugir, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 135 de pomi de Crăciun, nemarcaţi şi fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.
Cei 135 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic, pentru valorificare, iar faţă de conducătorul autoutilitarei a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...