Actualitate, Social

150 de persoane afectate de scleroză multiplă din judeţul Alba ajutate de un voluntar de profesie

MihaelaAsociaţia SM SPEROMAX ALBA anunţă desfăşurarea proiectului „ Profesionalizarea serviciilor oferite de către Centrul de Informare şi Consiliere pentru bolnavii de Scleroză Multiplă adin judeţul Alba cu ajutorul programului „Voluntar de profesie” finanţat de către fundaţia Vodafone România.

Scopul proiectului este dezvoltarea serviciilor sociale oferite în cadrul asociaţiei pentru integrarea/reintegrarea socială a persoanelor afectate de SM în judeţul Alba. Benficiarii proiectului sunt un număr de 150 de persoane afectate de SM, o parte dintre aceştia sunt bolnavi, restul sunt membri ai familiilor acestora.

În perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 în cadrul Centrului de Informare şi Consiliere va activa un Voluntar de profesie, rolul său fiind: organizarea, coordonarea şi furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi suport destinate îmbunatăţirii vieţii pacienţilor bolnavi de SM în judeţul Alba şi a familiilor acestora.

Serviciile oferite beneficiarilor cuprind: informare şi consiliere, evaluare şi diagnoza socială, reprezentare de interese, suport şi asistenţă pentru pacienţi şi familiile acestora, identificare nevoi, comunicare şi reinserţie socială, socializare şi petrecere a timpului liber.

Activităţile pe care le vom desfăşura cu ajutorul voluntarului de profesie: aplicarea de chestionare pentru identificarea nevoilor individuale ale bolnavilor de SM, vizite la domiciliul pacienţilor nedeplasabili şi oferirea de suport emoţional, organizea de grupuri de suport pentru pacienţi şi pentru membrii familiilor acestora, activităţi de socializare şi timp liber, întâlniri cu specialişti care le vor expune pacienţilor teme de interes (ex. Alimentaţia bolnavului de SM, Tulburări de tranzit, Exerciţii de menţinere a mobilităţii şi recuperare etc), schimburi de experienţă cu alte asociaţii, organizare evenimente ( Ziua asociaţie SM SPEROMAX ALBA, Gala voluntarilor asociaţiei, Ziua femeii.).

Pe toată durata desfăşurării proiectului puteţi urmări detalii pe pagina de internet www.smalba.ro. Pentru orice alte informaţii, vă rugăm să nu ezitataţi să ne contactaţi prin e-mail sau telefon la datele de contact menţionate mai jos:

e-mail: smalba@smromania.ro , telefon: 0358 103 535

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...