Actualitate

119 persoane din Alba şi alte 7 judeţe înşelate prin metoda telefonul

Metoda înşelăciunii prin metoda telefonul a ajuns să fie una dintre cele mai atractive pentru infractori. Luni poliţiştii din Alba au încheiat cercetările într-un dosar în care 12 persoane bănuite de fapte de înşelăciune.

Din probatoriul administrat, reiese faptul că, în perioada 06 – 20.12.2011, Valentin C.P. ( 29 de ani), din Tecuci, Costică L. (43 de ani) şi Leonard M. (29 de ani), ambii din municipiul Brăila şi B.C. (34 de ani) din comuna Lieşti, judeţul Galaţi în timp ce se aflau încarceraţi în Penitenciarul Galaţi au înşelat sau au încercat să înşele 119 persoane din judeţele Alba, Timiș, Hunedoara, Gorj, Bacău, Botoșani, Mureș, Sibiu si municipiul Bucureşti.

Cei patru, folosindu-se de identităţi şi calităţi false (director, operator telefonie, etc,) au contactat prin telefon victimele pe care le informau că au fost desemnate câștigătoare ale unor premii constând în importante sume de bani, apartamente sau facilități la abonamentele telefonice.

În context aceştia cereau victimelor să transmită diferite sume de bani prin intermediul unui serviciu de transfer rapid sau să cumpere cartele de reîncărcare telefonică, motivând că sumele de bani solicitate sunt necesare pentru intrarea în posesia premiilor comunicate.

Din probele administrate în cauză a mai rezultat că, în activitatea infracţională, cei 4 au fost ajutaţi de alte 8 persoane care pretindeau în faţa victimelor, că sunt directori ori operatori de telefonie sau care aveau rolul de a ridica şi distribui banii trimişi de persoanele vătămate.
Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 5. 500 lei şi 6.110 Euro.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de trimitere in judecată a celor 12 inculpați, pentru comiterea infracţiunilor menționate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...