Actualitate

112: La nivelul judeţului Alba, au fost preluate în luna ianuarie 2013, 18.937 de apeluri

La nivelul judeţului Alba, au fost preluate în luna ianuarie 2013, 18.937 de apeluri, dintre care concretizate în evenimente adresate dispeceratului medical integrat ISU-Ambulanţă, au fost 5.920, (192 de apeluri pe zi). Acestea se apropie de media anului 2012, când la nivelul judeţului au fost preluate în medie, 18.771 apeluri pe lună, dintre care 5.501 adresate operatorilor de la ISU şi Ambulanţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba se alătură manifestărilor prilejuite de acest eveniment şi organizează mai multe activităţi dintre care: mediatizarea semnificaţiei şi funcţionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU), activităţi de educare preventivă în şcoli şi grădiniţe, Ziua Porţilor Deschise la dispeceratul Integrat medical ISU-Ambulanţă, situat la sediul ISU.

Dacă sunteţi implicaţi dumneavoastră sau sunteţi martorii unei situaţii de urgenţă, apelaţi 112 şi transmiteţi operatorului informaţii cât mai reale, fără a exagera situaţia. Păstraţi-vă calmul şi amintiţi-vă că ajutorul dvs. poate fi vital în salvarea unei vieţi!

112 este numărul unic pentru apeluri de urgenţă pentru toate statele Uniunii Europene, la care se răspunde în mai multe limbi de circulaţie internaţională, apelabil gratuit de la terminalele conectate în reţelele de telefonie fixă şi mobilă. Acesta a fost creat în 1991 şi vizează asigurarea protecţiei cetăţenilor şi a unui grad înalt de asistenţă, indiferent de locul în care se află aceştia. Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) este construit prin crearea centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă şi dotarea acestora cu un sistem operativ de telecomunicaţii, destinat anunţării, receptionării, prelucrării şi transmiterii către serviciile solicitate a apelurilor de urgenţă, în mod centralizat şi unitar.

În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 februarie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...