SEBES ALBA
Actualitate

100 de kg de produse din carne și peste o tonă de cetină de brad confiscate de polițiștii din Alba

carne de porc confiscataJoi, poliţiştii din Alba Iulia împreună cu poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos, au organizat, în municipiul Alba Iulia şi pe raza localităţilor rurale arondate, o acţiune ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor de evaziune fiscală.
Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au constatat 30 de abateri contravenţionale, pe care le-au sancţionat cu amenzi contravenţionale, în valoare de 3.500 lei, cele mai multe (21), fiind aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii din Vinţu de Jos, au identificat în trafic, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Săsciori, care transporta 100 de kg de produse semipreparate din carne, fără documente legale.
Întreaga cantitate de carne a fost confiscată şi predată pentru valorificare iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990.
Poliţiştii Postului de Politie Ighiu, au oprit pentru control pe raza localităţii Ampoiţa, o autoutilitară condusă de L.N.D., de 42 de ani, din Abrud.
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cele 1.085 kg de cetină din autoutilitară era transportată ilegal, conducătorul auto neputând prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
Cetina a fost confiscată iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.
Tot cu ocazia acţiunii de ieri, poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea unui furt, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la sfârșitul lunii octombrie 2013.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în data de 23.10.2013, S.I.M., de 19 ani, împreună cu S.M., de 22 de ani şi S.C.A., de 23 de ani, toţi din Alba Iulia, au vândut, contra sumei de 300 de lei, o ladă frigorifică aparţinând unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia, unui client pe care l-au găsit după ce au postat un anunţ pe un site de internet.
Prejudiciul reclamat de administratorul societăţii păgubite este de 5.000 de lei.
Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului care a fost restituit societăţii păgubite.
Faţă de cei 3 suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Distribuie Acum

6 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *