Actualitate

10 persoane din Blaj prinse la furat de struguri

foto: cugetliber.ro
foto: cugetliber.ro

La sfârşitul săptămânii trecute, zece persoane din Blaj au dat startul furturilor de struguri. Au fost surprinse în flagrant de jandarmi şi riscă să fie cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În urma unui apel primit sâmbătă, 28 septembrie, în jurul orei 18.00, la numărul 0258710093 (numărul de telefon al Secţiei de Jandarmi Blaj), un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă la o fermă viticolă din împrejurimile municipiului Blaj şi a surprins în incintă patru persoane care furau struguri.

În urma cântăririi a rezultat cantitatea de 300 kg de struguri care a fost ridicată în vederea confiscării și înapoiată ulterior unui reprezentant al părții păgubite.

Suspecţii ( doi bărbaţi şi două femei ) au fost identificaţi ca fiind Mircea R. (43 de ani), Cristian M. ( 29 de ani), Angela R. ( 39 de ani)  şi Elena M. (30 de ani), toţi domiciliaţi în municipiul Blaj, iar pe numele acestora au fost întocmite acte de constatare, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.  Cercetările în cauză vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

Duminică, 29 septembrie, la ora 11.20, jandarmii au surprins în flagrant alte şase persoane care sustrăseseră 220 kg de struguri din incinta aceleiaşi podgorii.

Este vorba de şase femei care au fost observate de un echipaj de jandarmerie pe strada Mugurel din municipiul Blaj în timp ce transportau mai mulţi saci.

Grupul a fost oprit pentru un control de rutină, iar pe timpul verificărilor a reieşit faptul că sacii transportaţi erau plini cu struguri furaţi.

În urma cântăririi a rezultat cantitatea de 220 kg de struguri care a fost returnată păgubitului.

Suspectele au fost identificate ca fiind Raluca B., Andreea L., Mihaela C., Maria M., Catiţa B., şi Melania B., cu vârste cuprinse între 23 şi 55 de ani, toate domiciliate în Blaj.

Jandarmii au întocmit pe numele acestora actele de constatare a  infracţiunii de furt calificat. Ca şi în cazul anterior, cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

Având în vedere că în această perioadă, de regulă, se înregistrează o creştere a numărului cazurilor de sustragere de produse agricole, atragem atenția că Jandarmeria Alba a suplimentat numărul misiunilor executate pe linia combaterii acestora.

În acest sens, atenţionăm că echipajele de jandarmerie sunt pregătite să acţioneze ferm pentru depistarea vinovaţilor şi trimiterea acestora către instanţele de judecată spre a răspunde legal pentru faptele lor.

Totodată, din nou facem apel la spiritul civic al cetățenilor și le indicăm să ia atitudine, nu tolereze astfel de fapte, să le semnaleze prompt la 112 deoarece împreună vom avea mult mai mult succes în demersul nostru de a-i descuraja pe cei care atentează la proprietatea publică sau privată.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...