Actualitate, Social, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

10 locuințe modulare scoase de la Rezervele de Stat pentru 10 familii sinistrate din comuna Săsciori

În urma solicitării transmise în timpul videoconferinței pe tema efectelor fenomenelor hidro-meteorologice severe care a avut loc luni, 3 iunie, la sediul MAI, 10 locuințe modulare au fost transportate în comuna Săsciori din județul Alba pentru 10 familii ale căror case au fost distruse complet sau aproape complet în urma inundațiilor din ultimele zile.

Familiile sinistrate, formate din peste 40 de adulți și copii, se vor putea muta chiar mâine în locuințele modulare. Acestea vor fi racordate la rețeaua de alimentare cu curent electric și au dotările necesare pentru a putea fi locuite (paturi, aragaz, butelii etc.)

Cele 10 locuințe modulare au fost puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în baza aprobării guvernului. Transportul s-a făcut prin grija ANRS, care va suporta și cheltuielile aferente, în limita bugetului aprobat.

În cadrul comandamentului de luni, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat prefecților din județele afectate de inundații să urgenteze evaluarea pagubelor, acolo unde situația hidro-meteorologică permite, pentru a putea solicita de la nivel central ajutoare de urgență pentru populație, inclusiv locuințe modulare.

Aproximativ 18.700 de angajați ai MAI au intervenit în ultimele zile, împreună cu autoritățile locale, în sprijinul comunităților afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Efectivele vor rămâne mobilizate în zonele cu probleme până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor inundațiilor.

Distribuie Acum

5 iunie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...