Zvonul zilei
Această rubrică este un pamflet şi trebuie tratată ca atare!

Astăzi la conferinţa de presă a PNL Alba, toţi au rămas surprinşi să vadă în biroul senatorului Alexandru Pereş, agaţate într-un pomişor cravate de toate culorile.
Parlamentarul a spus că le-a adus de acasă şi oricine poate să îşi ia o cravată gratis sau poate să aducă altele, pe care nu le foloseşte, să le agaţe în pomişor.
Senatorul Pereş a spus că au fost mult mai multe cravate dar mulţi din cei care i-au vizitat biroul s-au servit…cu o cravată!

Marţi, 28 aprilie, are loc Parada Costumelor Eco la complexul comercial ăla mare din Alba Iulia. Sperăm să apară pe scenă inclusiv Mircea Hava cu prietenul său Dan Sabău, Călin Hedviga şi Gheorghe Lăncrănjan Franchini în costume eco, cu pavele asortate.

Consilierii locali albaiulieni au votat ca taxa de intrare la Staţia de Metrou din Parcul Custozza să fie 10 lei. Mai bine merg la WC-ul de 400.000 de euro. Acolo taxa de intrare e de 1 leu.

Apropo, la Alba Iulia au fost zilele trecute nişte iepuraşi coconaşi templieri. Ei s-au adunat la Hotel Medieval unde au discutat, au discutat şi au tot dicutat cum să-l salveze din faliment pe unul din fraţii cavaleri templieri care restaurează prin Cetatea Alba Iulia.

Am fost duminică la Biserică, am cumpărat vreo douăjde lumănări. Nu am primit bon fiscal, deşi am stat în faţa vânzătoarei şi m-am holbat vreo 10 minute. Bănuiesc că ANAF-ul nu trece niciodată pe la Biserică, că dacă trece, riscăm să închidă locul celor care fac afaceri bani mişto fără a fi contabilizaţi de Stat… în vecii vecilor, amin.

Sâmbătă a trecut prin Alba Iulia şi principele Nicolae: spunea cu tristeţe că românii nu mai fac sport. L-am contrazice pe tânărul principe! Românii fac aruncatu cu privirea, coniac-canoie, halbere, popice subacvatice, şomaj artistic, şomaj viteză etc. Deci ne descurcăm şi noi cum putem.

De câteva zile angajaţii Consiliului Judeţean Alba au o dilemă, oltenească: unde e Ion Dumitrel ? Că nu mai apare pe la sediu. Ei bine l-am găsit: este la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde încearcă să-i convingă pe cei din Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor că noi avem un spital fain. E drept că-i fain spitalul, dar cunosc zeci de mămici din Alba Iulia care nasc la Cluj, zeci de persoane care se operează la Tg. Mureş sau Sibiu.

Dr. Dumitrel

Mircea Hava promite: Alba Iulia, un oraş verde la Paştele Cailor

A trecut Paştele, şi cel catolic şi cel ortodox, în general în linişte. Imediat după Paşte au început luptele politice, iar iniţiativa a fost preluată de Ponta, care prin Corpul de Control al primului-ministru îi acuză pe liberalii Ludovic Orban şi Varujan Vosganian de ilegalităţi grave în dosarul şoselei Transalpina, cea modernizată de Romstrade, nefinalizată niciodată din cauza arestării patronului Nelu Iordache.

De câteva zile Milu Negruţ se ceartă cu Ioan Dîrzu, ambii dau bine cu uppercutul la corupţia celuilalt, cu directe la imaginea proastă şi cu croşee scurte la traseism…

În acelaşi timp avem o veste proată pentru oamenii care iubesc copacii şi spaţiile verzi: alegerile locale din 2016 vor avea loc tot într-un tur de scrutin. Prin urmare în 2016 cel care a ras Parcul Custozza, cel care a betonat o parte din pădurea de la Schit, Mircea Hava pe numele său din buletin, va fi reales cu succes de Noul PNL… în Alba este Noul PDL. Că la noi în Alba Iulia, ca la nimenea: PDL-iştii nu au decontat nimic din guvernarea 2009-2012 şi continuă să conducă judeţul zâmbind batjocoritor la fraierul de alegător.

În urmă cu 2-3 zile tânărul şi ambiţiosul Radu Cristian s-a autoproclamat candidat al Noului PNL la primăria Sebeşului în 2016. Rockărul Radu are o mică problemă: candidaţii la primăriile judeţului Alba vor fi stabiliţi de … eternul, nul, nul, şi fascinantul Mircea Hava. Prezenţa lui Hava în fruntea administraţiei locale este o garanţie că nu vom avea un oraş verde decât la Paştele Cailor.

La Aiud avem un abandon politic: primarul din ultimii ani, Horaţiu Josan a anunţat că nu mai vrea un nou mandat la Primăria Aiud. Oare de ce nu se retrage şi brusturosul Mircea Hava ?! Este timpul pentru ambiţioasa Oana Badea (membru al vechiului PDL), cea care şopteşte foarte bine.

Fostul (ce bine sună fostul) preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost în emisiune la Realitatea TV, ca invitat al lui Octavian Hoandră. Băsescu şi Hoandră s-au certat ca la uşa cortului. Evident a intervenit cu aplomb şi Rareş Bogdan, care era cât pe ce să fie dat afară în emisiune de Traian Băsescu, cel care a condus în bătaie de joc România timp de 10 ani.

Havarnam

Martie 2015. Astfel se încheie la Alba Iulia Luna Muierii (Femeii)… sau luna Parcului Custozza.

Ministrul PSD Liviu Pop (un fel de ministru la un minister inventat) are veşti bune pentru fabrica arme de la Cugir, fabrică ce pare că va fi iată salvată. Fabrica are şanse măricele să nu moară: cică războaiele se înteţesc în jurul României şi e nevoie de arme. Deci e de bine. Pentru noi, vasăzică…

Avem o veste bună şi pentru firmele de pavele din judeţul Alba: o echipă din America vrea să ajungă în Univers, pe Marte. Pământenii au şanse de a pava o parte a Planetei Marte şi de a rade spaţiile verzi de pe Planeta marţienilor.

Revenind la plaiurile noastre mioritice, gri şi maronii… Hoţii din Sebeş au decis să marcheze anticipat Ziua Poliţiei Române, adică ziua de 25 martie: în ultimele 2 săptămâni la Sebeş s-au dat câteva spargeri la oamenii „de treabă”, cei cu mulţi bani: unul este marele producător de biscuiţi (pavele) din Petreşti, altul este un mare traficant cu maşini de import… Păgubiţii nu au declarat valoarea bunurilor dispărute, adică furate… e decât câteva jdemii de euro.

Practic marile lovituri din Sebeş nu au fost date publicităţii. Ne aducem aminte că
şi la Alba Iulia casa primarului Mircea Hava a fost călcată de hoţi…. în urmă cu exact 9 ani! În seara de 31 martie spre 1 aprilie… 2006. Vă mai amintiţi ?

Şi dacă tot se aproprie 1 aprilie, facem câteva anunţuri, cu rugămintea dvs: PLR-ul lui Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, premierul cu 5 nume şi 5 neveste,… partidul lui aşadar a ajuns la 0,52 la sută din voturi. La Alba Iulia are ca membri 5 oameni: 2 barmani, un ospătar, un boss şi o pipiţă.

Deputatul PMP Clement Negruţ a decis să candideze, dar nu la Ciugud, că nu vrea să se certe cu toate neamurile.

UNPR-ul lui Gabriel Oprea vrea în numele interesului naţional să fuzioneze cu PSDR-ul lui MIrcea Geoană şi Marian Vanghelie, care ba este ba nu este.

De asemenea, Guvernul PSD condus de Victor Ponta a anunţat că de la 1 aprilie salariul mediu pe economie va creşte la 1.200 de lei. Cred că râd toţi „investitorii” din ţară… sau din Alba Iulia.

Şi la final, o veste frumoasă: Doamna Sofia din Alba Iulia a împlinit 100 de ani. Ea a fost recompensată de Primăria Alba Iulia cu 500 de lei. Impresionant! Bine că nu i-au dat anticipat 500 de pavele, loc central, în zona Maieri.

Apriluş

„Te ia DNA ” începe să intre în vizorul albaiulienilor. Până în acest moment au fost făcute șase denunțuri pe acest portal. Printre cei care care sunt acuzați de află vicepreședintele CJ Alba Florin Roman, administratprul Grup Corint, Danil Săbău, primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava, Apa CTTA sau directorul Aida TL.
Florin Roman „Este implicat în mai multe firme care fac afaceri cu CJ Alba. ”
Ilie Tomuș „Furturile de la Şibot sunt de notorietate în zonă, plus că este condamnat penal şi prefectul județului Alba nu îl demite… Sunt toți pe-o mână!!!”
Danil Săbău: „Fraudă cu fonduri europeni în restaurarea monumentelor istorice de
pe raza Cetăţii Alba Carolina. ”
Dorin Nistor: „Furt din banii publici prin intermediul subvenţiilor primire de la Primăria Alba iulia pentru transportul local. ”
Mircea Hava: „Furt generalizat cu firme de casa PDL: STP SA (Stelian Nicola) 4mil. eur. anual (comision 10%)
Grup Corint SRL/ Grup Corint SA (Danil Săbău) 80 mil. eur. ( renovare cetate) comision 10 -20% variabil
ELIS PAVAJE 5-10 mil eur. anual – comision 15% + lucrări (casă pentru fiul primarului , case de vacanţă etc)
Florea Grup SA 10-15 mil. eur anual + un hotel în centrul municipiului care aparţine de fapt primarului Hava Mircea (Hotel Transilvania ****)
APA CTTA SA – asigura sprijinul logistic ( un touareg pt. fiul primarului) şi sursa de finanţare (angajări) pentru apropiaţi 90% din personalul de conducere sunt ori membrii PDL ori oameni apropiaţi Primarului sau Preşedintelui Consiliului Judeţean. ”
APA CTTA: „FURT CALIFICAT. MAFIE”
Acestea sunt denunțurile care apar pe Teiadna.ro.
Te ia DNA este un portal dedicat exclusiv denunţătorilor unor fapte de corupţie a apărut în plină campanie dusă împotriva furtului de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Site-ul, intitulat în mod sugestiv „Te ia DNA”, nu este asumat de nimeni, dar poate să fie un instrument util investigatorilor, având în vedere numărul mare al aşa ziselor fapte penale semnalate aici. „Ai asistat la vreo faptă de corupţie? Cunoşti un funcţionar public care a comis o infracţiune? Denunţă-l şi salvează-ţi ţara!”, este mesajul principal transmis celor care intră pe pagina www.teiadna.ro.

sursa: alba100.ro
http://www.teiadna.ro/

Martie e Luna Femeilor, dar şi luna Parcului Custozza. În luna martie se împlinesc iată 4 ani de când nişte mari restauratori de renume mondial au ras de pe suprafaţa Cetăţii Alba Iulia Parcul Custozza.

Dar să o lăsăm pe arhitecta Hedviga în pace, cu ideile ei de dezvoltare edilitară a urbei noastre, şi să ne îndreptăm spre femeile din politică…

Profesoara Elena Ignat ameninţă că va depune plângere penală faţă de mânărelile de la examenul de la Ministerul Educaţiei Naţionale pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari generali. Ţinem să subliniem că 20 de inspectori şcolari generali s-au retras din concurs… pe diferite pretexte. Dar e evident: ori au venit nepregătiţi, ori fac parte din acea categorie de dinozauri PCR-işti (PSD-işti) care nu mai pot evolua, democraţia post-decembristă constituind pentru ei o glaciaţiune finală.

Vineri, 20 martie 2015, prima zi de weekend, a fost ziua cu 4 evenimente astronomice: Eclipsa de Soare, Superluna, Echinoţiu de Primăvară şi alegerile pentru Consiliul Naţional al PSD-ului. Candidând de una singură, dna Rovana Plumb (un nume predestinat pentru industria extractivă românească, aflată în colaps) a câştigat competiţia, devenind nr. 3 în PSD – evident după Victor Viorel (idolul albaiulianului Mircea Trifu) şi Livi Dragnea – sforarul din umbră al socialiştilor români.

Până la urmă e Luna Femeii, felicitări! Şi decizia cu Rovana e chiar binevenită – dacă ne gândim că liberalii au pus-o şefă pe Alina „Limbă de Lemn” Gorghiu.

Cu toate acestea PSD-iştii nu pot ieşi din eclipsa de la 16 noiembrie 2014: Ponta a pus congresul PSD-ului în noiembrie 2015 în speranţa că membrii partidului vor uita de înfrângerea umilitoare în faţa lui Klaus Iohannis, un outsider politic (aşa cum era Iohannis în octombrie-noiembrie 2014).

Încă ceva: am văzut-o pe Elena Udrea la DNA – fetiţa cu bucle de aur a fost remarcată de toată lumea. Buclele Elenei au fost un subiect delicios pentru tot felul de oralişti, analişti şi părelologi. Eu aş dori să-l văt pe Traian Băsescu cu bucle.

Elena, fetiţa cu bule de aur

Mare bucurie mare pentru copiii care vor cu entuziasm să facă ora de religie… Iartă-ne, Doamne, că suntem în Post. Se pare că sunt câteva milioane de părinţi care au semnat pentru ca ai lor copii să meargă la ora de religie. După ultimele rezultate de la Simularea Naţională (40 la sută în judeţul Alba) credem că părinţii ar trebui să semneze o petiţie ca juniorii lor să meargă la orele de matematică, română şi eventual istorie, geografie…

DNA-ul a ajuns la Primărie! Dar nu vă bucuraţi degeaba: nu este vorba de Primăria Alba Iulia. DNA-ul l-au săltat pe Darius Vâlcov – fost primar de Slatina, actual ministru al Finanţelor. În acelaşi timp procurorii DNA l-au legat şi pe primarul care este la Sectorul 5 Bucureşti… Procurorii DNA au înregistrări de acum 8 ani !!! E un motiv de optimism că vom afla şi de manevrele de la Primăria Alba Iulia, cu parandărătul de 10 % pentru Madam Nuţi şi 20 % pentru primarul MirCe Ghe.Hava în parteneriat cu Daniil Sabou. Cei doi au restaurat Cetatea Alba Iulia şi n-a fost ieftin. Decât vreo 70 milioane de euro de la Europa.

De când s-au unit liberalii şi democraţii nu se prea omoară cu conferinţele de presă la Alba Iulia. Se pare că nu prea au ce zice lumii, deşi Guvernul lui Ponta dă în gropi…

Popa Pistol vrea giratoriu şi la Oarda, în curba de la Elit. Noi, ca albaiulieni cumsecade, suntem de acord. Îi facem o ofertă de nerefuzat: 80.000 de euro. Dacă e de acord don Hondola.

De când a trecut la PLR, primarul din Cîmpeni nu mai are linişte: PIB-ul oraşului a scăzut cu 20 la sută, 200 de oameni au emigrat din oraş şi nimeni nu a mai făcut copii. Şi să mai spună careva că e bun traseismul la ceva. Traseismul politic, în cazul nostru…

Simpaticul nostru prieten Clement Negruţ (deputat PMP de Alba) afirmă că se poate lupta cu Ghiţă Damian la Primăria comunei Ciugud, dar că el (Milu) a ajuns la un nivel prea înalt şi totuşi se va bate cu cineva mai mare: ori cu Nelu Dumitrel – şeful CJ Alba – ori cu Mircea Hava la Primăria Alba Iulia. Suntem siguri că Negruţ are deja un vot: al verişorului său, Sandru Pereş.

Havarnam

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook