Ziarul Apulum TV

 

Tot mai mulți antreprenori de succes si-au lansat afacerile , făcând vanzari pe site-urile de anunturi.

O modalitate buna de a incepe, este de a vinde chestii pe care le aveti deja si de care nu mai aveti nevoie , apoi extindeti-va afacerea cumparand produse ieftine si revanzandu-le pe site-ul de anunturi gratuite. S-ar putea să începeți prin cumpărarea și vânzarea articolelor uzate sau, dacă aveți suficiente fonduri, ați putea să faceți stocuri cu articole noi cumpărate en-gros.

Acest lucru, va necesita o cercetare în piață pentru a vă asigura că puteți obține un randament rezonabil și sa nu rămâneți cu stocuri excesive.

Avantajul la  site-ul de anunturi gratuite este că poți să vinzi orice, iar dacă tu ai prețul potrivit este aproape sigur ca vei gasi pe cineva care sa cumpere de la tine, dar există și multe lucruri pe care nu le poți vinde pe site-ul de anunturi gratuite. Ca sa nu vă confruntați cu regulile site-ului de anunturi și cu legea, aici este o listă cu 10 lucruri pe care nu le puteți vinde pe site-ul de anunturi gratuite www.negociat.ro .

Deci nu puteti vinde:

1 Cosmetice utilizate parțial

Dacă aveți unele produse cosmetice parțial utilizate sau chiar produse neutilizate care au fost deschise, nu vi se va permite să le vindeți; siteul de anunturi gratuite consideră că produsele cosmetice utilizate reprezintă o problemă majoră în ceea ce privește sănătatea și siguranța, deoarece este probabil că au fost în contact direct cu organismul. Restricția se aplică, de asemenea, pentru articolele de machiaj și aplicatoare, deși puteți vinde periile cosmetice utilizate care au fost curățate temeinic.

2 Echipamente electronice de supraveghere

Există o gamă largă de echipamente electronice interzise, ​​care includ echipamentele utilizate pentru supraveghere și activități conexe, cum ar fi blocarea telefoanelor mobile și alte transmisii radio. Regulile sunt destul de complexe și se referă la puterea și gama echipamentului. Deși este permis să se vândă lucruri cum ar fi camerele de supraveghere, nu puteți să vindeți dispozitive pentru bug-uri de linie telefonică sau microfoane de supraveghere.

3 Reziduri umane și părți ale corpului

Nu puteți vinde pe site-ul de anunturi organe. Cu toate acestea există câteva excepții. Puteți vinde peruci care sunt făcute din părul uman adevărat și schelete și scule curate care urmează să fie utilizate pentru cercetarea medicală.

4 Arme de foc.

Aceasta este o categorie destul de evidentă, deoarece armele nu pot fi vândute din cauza legilor naționale și internațione.

5 Medicamente  și droguri ilegale.

Nu puteți vinde medicamente care, în mod obișnuit, necesită o rețetă de la un medic.

Desigur, nu puteți vinde droguri  care sunt ilegale, deși puteți vinde astfel de produse cum ar fi semințele de mac și plantele vii, atâta timp cât nu sugerează că acestea pot fi utilizate în scopuri ilegale.

6 Informații personale

Desi  puteți considera că lista dvs. de contacte este personala, nu puteți să o vindeți. Informațiile personale sunt controlate strict de o serie de legi internaționale și naționale, iar site-ul de anunturi Negociat.ro are o interdicție aproape totală privind vânzarea numelor, adreselor poștale, adreselor de e-mail, numerelor naționale de asigurare și a oricăror alte informații personale. Sunt incluse în această categorie instrumente software pentru trimiterea de mesaje spam sau cu recuperarea adreselor de e-mail.

7 Elemente care încurajează criminalitatea.

Chiar dacă sunteți un adevărat lăcătuș, aveti interzis la vanzarea de echipamente proiectate pentru a deschide încuietori sau alte dispozitive de lăcătușerie. Cu toate acestea, puteți vinde chei vechi, chei de chei și piese de schimb pentru mașinile de tăiat chei . De asemenea, sunt interzise orice alte elemente care sunt considerate ca pot încuraja criminalitatea.

 

 

 

 

 

8 Lenjerie de corp utilizată

În timp ce puteți vinde cele mai multe articole de îmbrăcăminte uzate, nu puteți vinde lenjerie de corp care a fost purtată anterior, chiar dacă a fost curățată sau spălată bine. Regulile sunt totuși destul de complicate. De exemplu, puteți vinde brasierele și curele de pantaloni, atâta timp cât nu vă referiți la ele ca lenjerie. Articole cum ar fi pantaloni boxeri, curele Jock sunt interzise în mod specific.

 

 

 

9 Animale și articole conexe.

 

Nu puteți să vă vindeți câinele de pe strada , dar există câteva animale pe care le puteți vinde. Acestea includ insecte, greieri și diverse tipuri de vierme care trebuie folosite ca momeli; Tafturile și peștii de până la 50 mm lungime; si ouă pentru incubație; crustacee, cum ar fi homari și crabi, care sunt vânduți vii, dar destinați consumului uman. De asemenea, sunt interzise la vanzare animalele de companie din speciile pe cale de dispariție.

 

10.Elemente numai pentru adulți.

 

Articole orientate sexual. Elementele care sunt destinate numai persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste nu pot fi vândute pe site-ul de anunturi gratuite deși există câteva excepții, atâta timp cât conținutul nu este explicit din punct de vedere sexual. Anumite picturi nud și fotografii sunt, de asemenea, permise atâta timp cât sunt denumite artă.

Cu toate acestea, chiar dacă reușiți să enumerați articole în categoria respectiva este posibil să nu le puteți vinde, deoarece www.negociat.ro  împiedică majoritatea vizitatorilor să acceseze secțiunea respectivă.

 

Condiţiile climatice din ultima perioadă pot favoriza apariţia şi evoluţia dăunătorilo: şoareci de camp, avertizează specialiştii Unităţi Fitosanitare Alba. Acestea pot cauza pierderi importante la culturile de cereale păioase, rapiţă, lucernă, trifoişti, pepiniere pomicole şi dendrologice.
Pentru prevenire şi combatere se recomanda executarea tratamentului numai pe parcelele pe care s-au depistat vetre cu galerii active.

Pentru efectuarea tratamentului, folosiţi unul din produsele:

1. BROMAKOL=25 – 50 g. momeli/galerie activă.

2. REDENTIN 75 RB= 6,0 kg/ha aplicat la galerie. Produsul este omologat pentru combaterea şoarecilor de câmp la culturile de rapiţă,cereale păioase semănate în toamna 2014 şi plantaţii de pomi fructiferi putind fi aplicat şi cu echipamente terestre sau avio numai când terenul este acoperit cu cultură (vegetaţie) mai mult de 80% în doze de 20-40 kg/ha la culturile de rapiţă şi cereale păioase.

Perioada optimă de tratament este la depistarea dăunătorului şi depăşirea densităţii de 10 colonii active/hectar.
Momelile se împrospătează după 7 zile,folosind aceleaşi doze. Pentru protecţia vânatului şi prevenirea degradării în urma ploilor se recomandă ca momelile toxice să se aplice în tuburi confecţionate din materiale impermeabile.
Alte recomandări: PARCELELE TRATATE VOR FI INSCRIPŢIONATE CU PLĂCUTE AVERTIZOARE: ‘’TEREN OTRĂVIT! ‘’

APEL LA DECENŢĂ ȘI SOLIDARITATE A TUTUROR ROMÂNILOR:
SĂ SĂRBĂTORIM 1 DECEMBRIE AŞA CUM SE CUVINE. NU DETURNAȚI ZIUA NAȚIONALĂ!

ziuaminerului311
Roșia Montană, 28 noiembrie 2013

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană denunță tentativa de deturnare a
sărbătorii Zilei Naționale prin proteste anti-minerit anunțate de protestatarii
proiectului minier chiar în orașul marii Uniri, Alba Iulia, și face un apel adresat
tuturor românilor să nu se angreneze în manifestări violente sau politice, care au
alt scop decât aniversarea zilei naționale. 1 Decembrie este sărbătoarea tuturor
românilor și așa trebuie să rămână!

De Ziua Unirii, Sindicatul „Viitorul Mineritului” îndeamnă oamenii să poarte cu
mândrie tricolorul românesc roșu, galben și albastru și nu steagul roșu, alb și
verde al altui popor. Cu această ocazie, SVM le urează tuturor românilor „La mulți
ani!”, prosperitate și demnitate!

„1 Decembrie este cea mai importantă zi a României și merită să fie tratată cu
respect. De Ziua Națională trebuie să fim solidari, să ne gândim la trecutul patriei
noastre, să îi comemorăm pe cei care au luptat pentru unitatea tuturor românilor și
să privim înainte, cu speranța că vom putea munci și trăi în continuare la noi în
țară și că le vom putea oferi un viitor mai bun copiilor noștri”, a declarat
Cristian Albu, liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană.

Anul trecut, manifestările aniversare de 1 Decembrie au fost umbrite de acțiunile
denigratoare ale unor grupuri restrânse de persoane, care au preferat să scandeze
împotriva proiectului minier propus pentru Roșia Montană și să arboreze steaguri
roșu-alb-verzi decât să celebreze Ziua Națională cu tricolorul românesc. Aceștia au
ignorat atât importanța acestei zile, cât și dorința miilor de moți de a avea un
trai decent, prin minerit.

„Oricine are dreptul la liberă exprimare în România, nu contestăm acest lucru și îi
respectăm pe toți românii deopotrivă. Ne dorim însă să putem sărbători în acest an
Ziua Națională așa cum se cuvine și îi invităm și pe cei care sunt împotriva
proiectului minier să dea dovadă de respect față de România și de români și să nu
facă circ ieftin de dragul publicității”, a adăugat Cristian Albu. „Facem apel la
toți românii de bună credință să nu se lase antrenați în astfel de acțiuni de
propagandă, împotriva mineritului, o activitate care a pus pâine pe masă la milioane
de oameni, de când există România”, a completat el.

Sindicatul Viitorul Mineritului reprezintă dreptul la o viață decentă pentru mii de
locuitori din zona Roșiei Montane care își pun speranțele într-un viitor mai bun
prin revigorarea mineritului aurifer în Munții Apuseni.

Cristian Albu,
Sindicatul "Viitorul Mineritului" Roșia Montană

Sebes_PrimariaTentativa de ședință a Consiliului Local Sebeș de ieri nu a făcut decât să umple de rușine și ridicol legislativul local.

Aleșii din Sebeș, trimiși în consiliu de votul cetățenilor, par să fi uitat că participarea la ședințe și luarea unor decizii în beneficiul cetățenilor este o obligație pe care și-au asumat-o în momentul în care au candidat la o funcție publică.

Ca să nu mai vorbim de faptul că ieri investitorii au fost ținuți la ușa administrației locale, pentru că nu au avut cui să își expună intențiile de a investi pe mai departe în Sebeș.

Ca urmare a acestei atitudini le cer aleșilor locali care au treburi mai importante decât ședințele de consiliu să își dea demisia, iar în locul lor să ajungă în CL Sebeș alte persoane, interesate de bunul mers al orașului.

Din cei 19 consilieri locali ieri au fost prezenți doar 4: Gligor Stancu, Radu Cristian, Radu Șerbănescu, Ioan Muntean. După câteva minute a ajuns și Ioan Rodean.

Ceilalți 14 au avut altceva de făcut, chiar dacă apar prin ziare că sunt foarte preocupați de soarta locuitorilor din Sebeș.

Ședința a fost în concluzie anulată. Este pentru a treia oară în două săptămâni când se încearcă organizarea acestei ședințe.

Se pare însă că ai noștri colegi din consiliu sunt mai preocupați de alte chestiuni, nu de consiliul local și deciziile ce trebuie luate acolo. Decizii extrem de importante.

Dacă tot nu au chef să vină la ședințe le cer celor care au făcut un obicei din a nu participa la ședințe să își dea demisia.

Să meargă acasă și să aibă timp de afaceri, întâlniri de partid și alte lucruri foarte importante pentru ei.

Dar să vorbim și de investitorii pe care îi ținem la ușă. Adică cei de la Pehart TEC și Star Transmission. Cei de la Pehart veniseră ieri să explice Consiliului Local Sebeș de ce nu pot participa la licitația pentru vânzarea terenului de 3,5 ha pe care Zewa vrea să dezvolte o investiție importantă. Au rămas doar cu intenția pentru că nu au avut cu cine vorbi.

Pe de altă parte tot ieri trebuia să se discute și să se voteze un Plan Urbanistic Zonal pentru o suprafață de 7,2 ha teren deținut de Star Transmission.

De acest PUZ și rapiditatea aprobării lui depinde continuarea în bune condiții a investiției Daimler de la Sebeș.

Acea investiție cu care politicienii s-au grăbit să se laude, dar care este vitală pentru Sebeș pentru că duce la crearea a sute de locuri de muncă și creșterea veniturilor la bugetul local.

Nu în ultimul rând pe ordinea de zi era și un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local, prin care Spitalul Sebeș urma să primească 40.000 de lei pentru realizarea documentațiilor necesare extinderii secției de boli infecțioase, unde ar trebui să fie mutată și cea de pediatrie, ce funcționează într-un imobil care trebuie retrocedat foștilor proprietari.

Iată deci proiecte deosebit de importante pentru oraș, care nu se pot aproba de mai bine de două săptămâni din cauza unor consilieri locali care nu au timp să participe la ședințe.

Dacă nu au timp nu e nicio problemă.

Să își dea demisia.

Să plece acasă și să vină alții care au timp de rezolvarea problemelor orașului.

Radu CRISTIAN, Consilier local PNL Sebeș, Președinte TNL Alba

sursa: sebesanul.ro

 

Sedinta-consiliu

Dragi prieteni,

Găsim pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Alba următorul anunț:

“Agenția pentru Protecția Mediului Alba anunță publicului interesat organizarea ședinței de dezbatere publică privind solicitarea de revizuire a autorizației integrate de mediu nr. SB 67/2007, revizuită la 01.03.2010 pentru activitatea desfășurată de SC KRONOSPAN SEBES SA pe amplasamentul din localitatea Sebeș, str. Mihail Kogălniceanu nr.59, jud. Alba.
Activitatea se încadrează în anexa nr.1 a OUG 152/2005 privind controlul integrat al poluării, modificată și aprobată de Legea 84/2006, cu modificările și completările ulterioare, la punctul:
o 4.1. Instalații chimice pentru producerea de substanțe chimice organice de bază: hidrocarburi ce conțin oxigen, precum: alcooli, aldehide, cetone, acizi carboxilici, esteri, acetați, eteri, peroxizi, rășini epoxidice.
o 1.1. Instalații de ardere cu o putere nominală mai mare de 50 MW.
Dezbaterea publică va avea loc în data de 08.11.2013, începând cu ora 16.00, la Colegiul Național «Lucian Blaga», Str. Călugăreni nr.49, loc. Sebeș, jud. Alba.
Informațiile privind potențialul impact asupra mediului al activității pentru care se solicită revizuirea autorizației integrate de mediu se pot obține de la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba, str. Lalelelor, nr.7B, jud. Alba, zilnic: luni – joi, între orele 8-16 și vineri între orele 8-14 și la sediul SC Kronospan Sebes SA, loc. Sebeș str. Mihail Kogălniceanu nr.59, jud. Alba.
Observațiile, sugestiile și propunerile publicului se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba sau prin e-mail la office@apmab.anpm.ro până la data dezbaterii publice –08.11.2013”.

http://apmab.anpm.ro/dezbatere_publica_sc_kronospan_sebes_sa-111029

Să înțelegem că suntem informați prin cuvintele potrivite ale limbajului de lemn asupra construcției (totuși!) și a celei de a doua unități pentru produs formaldehida?

Voi ce înțelegeți?

Haideți să ne informăm și să participăm și noi la dezbatere. Orașul se confruntă în mod real cu probleme de mediu, nu putem nega asta. Avem opțiunea legală și obligația morală de a ne informa – cel puțin! – și de a ne exprima opiniile. Iată un bun prilej pentru asta.

Subiect suplimentar: presa locală tace cu desăvârșire … de ce oare? Să nu fie acesta un subiect interesant pentru public? Sau nu constituie subiecte decât evenimentele din viața și activitatea companiilor care nu achiziționează spațiu plublicitar?

 

traian-berbeceanu-a-fost-retinut-pentru-24-de-ore-106166-1Cine conduce această ţară în care un ofiţer superior al Poliţiei Române este reţinut şi arestat nevinovat?… această ţară în care familia îmi este umilită şi hărţuită zi de zi?… această ţară în care o echipă de elită a Poliţiei Române este „pusă la zid” pentru singurul motiv că au servit cu abnegaţie şi sacrificii deosebite, o societate aproape inertă?

Stau după gratii în baza unui dosar „fabricat”, în baza unor vinovăţii inventate!

Sunt luat de lângă familia mea minunată, pentru simplul fapt că nu am acceptat să tac, că nu am vrut să fiu „unul de-al lor”!
Sunt ţinut departe de echipa mea de profesionişti desăvârşiţi, pentru vina de a fi uniţi, puternici, neînduplecaţi… pentru că avem notorietate şi autoritate!

În România zilelor noastre, NOTORIETATEA şi AUTORITATEA au fost transformate din virtuţi, în temeiuri de arestare!

Nu mă mai interesează nicio sentinţă, în aceste momente cumplite!… singurul VERDICT care mă poate afecta este acela dat de oamenii pe care i-am servit 20 de ani, de colegii şi familia mea, de societatea civilă… iar dacă aceştia au hotărât să mă condamne mă supun necondiţionat, mă resemnez… dar atunci când scap de aici îmi izgonesc copilul într-o ţară normală! Măcar el să trăiască liniştit!
Iar dacă cei care contează pentru mine au încredere şi mă susţin, indiferent de riscuri şi greutăţi mă voi lupta până la capăt.
Din Arestul IPJ Alba, vă salut cu drag!

03.11.2013                                          cms.şef Traian Berbeceanu
Sursa Antena 3

Cel mai mult pentru el contează familia, dar vreau să vă spun că soţul meu astăzi a fost dus la Bucureşti. A fost reţinut acolo în condiţiile în care, din câte ştiu eu,  dosarul nu este înregistrat la Bucureşti. A fost oprit acolo. Este fără medicamente, fără haine şi fără bani. Nu-mi explic această situaţie„, a spus Gabriela Berbeceanu, luni seară, la Antena 3.

foto: finantistii.ro

Invitat la emisiunea „Evenimentul Zilei”, președintele Traian Băsescu a atras atenția asupra faptului că protestele publice apar doar în cazul companiilor americane care au licențe pentru gaze de șist și nu și în cazul celor rusești.

„Sunt zece companii care au licenţe pentru gaze de şist. În vest nu avem proteste la Gazprom, cum nu avem nici un protest că Lukoil are concesiune în Marea Neagră. Nimic rusesc nu e atins, tot ce e american apar proteste”, a mai spus șeful statului.

Șeful statului a  mai spus că Gazprom are un interes programatic ca în România să nu înceapă exploatarea gazelor de șist.

foto: finantistii.ro

„Gazprom are tot interesul că România să nu poată începe exploatarea ide gaze de şist şi în Marea Neagră. Pentru că România poate deveni exportator”, a spus Traian Băsescu.

Președintele Băsescu a mai spus, în legătură cu protestele de la Vaslui împotriva gazelor de șist că acestea reprezintă factura pe care o plătesc pentru minciună Victor Ponta și Crin Antonescu în perioada de opoziție.

„Depinde şi de zona în care se fac. Vaslui e o zonă cu oameni săraci, care trăiesc strict din agricultură. Faptul că propagandiştii actulualului guvern până acum un an le-au băgat în cap că nu vor mai putea face faţă – e greu de scos. Ce nu le spun ei oamenilor însă, că resursele pe care le exploatăm acum sunt în curs de diminuare de la an la an. România dacă nu găseşte alte resurse va importa tot mai mult, vom deveni tot mai dependenţi de cineva care a demonstrat că poate închide robinetul oricând. Rusia nu e mieluț, e o mare putere.  Ce se întâmplă acum e o factură pe care o plătim toţi pentru minciună dl Ponta, Antonescu şi activiştii lor, în perioada de opoziţie”, a mai spus șeful statului.

Citiţi mai mult: Traian Băsescu: „GAZPROM are un INTERES PROGRAMATIC ca în România SĂ NU ÎNCEAPĂ exploatarea gazelor de șist” – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-1062749.html#ixzz2huejynLc
EVZ.ro

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook