Actualitate

Vineri a început Festivalul Dilema Veche. Află programul complet!

tfestival_dv_poster_a4_rgb1Weekend-ul acesta cetatea „Alba Carolina” va fi gazda unei experiențe culturale unice, dedicată dilematicilor de pretutindeni. Timp de trei zile cetatea va fi spațiul în care se vor desfășura concerte, spectacole de teatru și dans, dezbateri, conferințe, lecturi, târguri de carte și meșteșuguri, ateliere de scriere creativă și benzi desenate, o expoziție de fotografie și proiecții de filme. Andrei Pleșu (invitatul special al festivalului), Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Dacian Cioloş (comisar pentru agricultură la Comisia Europeană), Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Liviu Papadima, Răzvan Mazilu, Fanfara Ciocîrlia, Maria Răducanu sau Norzeatic sunt numai câțiva dintre invitații acestei ediții.

„Ne place sau nu s-o recunoaștem, fiecare dintre noi este, până la urmă, o sumă de dileme. Și tot atâtea curse și eforturi permanente pentru rezolvarea lor. Într-un fel, dilemele sunt motorul neoficial al vieții fiecăruia dintre noi. Suntem mândri că Festivalul Dilema veche se întâmplă din nou aici, la Alba Iulia în cetate și că, astfel, suntem parte a unui adevărat fenomen cultural modern, fiindcă asta este Dilema veche pentru cei mai mulți români.” – Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Ce loc mai bun pentru a dezbate dilemele ce ne frământă zilnic decât Marea Cetate a Alba Iuliei, inima României și a Ardealului, acest loc tihnit în care sufletul românesc a rămas autentic? Alba Iulia este, din nou, capitala ce sărbătorește intelectualitatea românească, adunând între zidurile sale cei mai de seamă reprezentanți ai elitei intelectuale românești. Este un eveniment care nu întâmplător are loc aici și care ne oferă tuturor un prilej de răgaz pentru a reflecta: la dileme culturale, istorice și chiar economice, la dileme vechi sau dileme ce privesc viitorul.” – Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Festivalul Dilema Veche este primul eveniment „multi-art” al unei publicaţii culturale din România, fiind organizat de către Asociaţia „Oameni cu dileme”, împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

A II-a ediție a Festivalului Dilema Veche are loc în perioada 30 august – 1 septembrie, în spațiul cetății „Alba Carolina” din „Cealaltă capitală” – Alba Iulia, iar accesul la toate evenimentele festivalului este liber.

Spoturile de promovare ale festivalului, regizate de Radu Jude și realizate cu sprijinul Castel Film și wearebasca, aduc în prim-plan dilema omului modern, asediat de volumul tot mai mare de informație și chinuit de indecizie. Protagoniștii sunt Șerban Pavlu (Toată lumea din familia noastrăCea mai fericită fată din lume), Ioana Flora (PerifericPescuit sportiv) și Dan Nicolaescu (O umbră de nor), cu vocea lui Gabriel Spahiu (Visul lui AdalbertToată lumea din familia noastră).

Ilustraţiile pentru campania de comunicare au fost create de Noper (noper.ro), pe un concept creativ semnat de Dan Stănescu şi Cosmin Simionescu (harbuzel.com).

Aplicaţia care conţine programul Festivalului, materiale video şi informaţii utile despre Alba Iulia a fost realizată de Andrei Vasilescu, cu sprijinul ArtechSoft. Aplicația este disponibilă pentru Android și iOS:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dilemaveche&hl=ro

https://itunes.apple.com/ro/app/festival-dilema-veche/id681170947?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Programul complet al festivalului:

VINERI, 30 august

• 18:00

Deschiderea oficială a festivalului

Moderator: Mircea Vasilescu

Hotel Medieval

Festivalul Dilema veche tinde să devină, în timp, un eveniment cultural emblematic pentru Alba Iulia. Aşa încît deschiderea sa îi va găsi alături pe invitaţii la Festival şi pe oamenii din oraş. Timp de trei zile, vor alcătui o comunitate de valori.

Participă:
* invitaţii Festivalului
* echipa Dilema veche
* oficialităţile locale.

• 18:30

Conferinţă de deschidere: „Despre bătrîneţe: întrebări, nelinişti, bucurii”

Invitat special al festivalului: Andrei Pleşu

Hotel Medieval

În fiecare an, Festivalul va fi deschis de o personalitate invitată special. Anul acesta, dl Andrei Pleşu – directorul fondator al revistei Dilema veche – va rosti o conferinţă despre bătrîneţe, despre neliniştile, întrebările şi bucuriile acestei vîrste.

• 21:00

Corpuri în cetate

Spectacol coregrafic site-specific, realizat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, cu participarea lui Răzvan Mazilu

Traseul Porţilor

Corpuri în cetate este un spectacol modular în care se articulează viziuni coregrafice diferite în trei reprezentații succesive de cîte 20 de minute, fiecare într-un spaţiu distinct.

În Nemuritorii, Andreea Novac are ca personaj supereroul de film. 5 interpreţi (Mircea Ghinea, Istvan Teglas, Alin State, Ştefan Lupu, Florentin Munteanu) vor crea senzaţia că un film de acţiune se derulează pe scenă, cu situaţii limită, lupte extreme, urmăriri.

În Dancing City, coregrafa Vava Ştefănescu porneşte de la clipurile video ale regizoarei Carmen Vidu – ce vor fi proiectate pe zidurile Cetăţii – care surprind corpuri în mişcare în spaţii urbane. Istoria personală se întîlneşte cu istoria oraşului..

În Un tango mas, Răzvan Mazilu şi Monica Petrică mixează tango-ul argentinian cu dans contemporan, elemente acrobatice şi parodii etno. Rezultatul este o declişeizare a tango-ului, o detensionare a pasiunii prin umor.

• 22:30

Proiecţie de film: Searching for Sugar Man

Pelicula a primit Oscarul pentru Cel mai bun film documentar în 2013; regia: Malik Bendjelloul

Palatul Principilor

Documentarul Searching for Sugar Man (2012) este filmul de debut al suedezului Malik Bendjelloul şi a primit anul acesta un Oscar pentru cel mai bun documentar.

O să descoperiţi un personaj senzaţional, Rodriguez, care la sfîrşitul anilor ’60 a scos un singur album, care n-a avut succes. De cîntăreţ nu s-a mai auzit nimic de atunci. Nu se ştia nici măcar dacă mai trăieşte. Un album piratat de-al acestuia a ajuns, însă, în Africa de Sud, iar cîntăreţul fără noroc, care părea definitiv uitat, s-a transformat într-un idol. O poveste extrem de bine dozată, cu tensiune de roman poliţist şi multă muzică.

SÂMBĂTĂ, 31 august

• 11:30

Atelier de scriere creativă şi benzi desenate

Invitat: Alexandru Ciubotariu

Moderator: Adina Popescu

Muzeul Național al Unirii

Pe 31 august şi 1 septembrie va avea loc în cadrul festivalului Dilema veche un atelier de bandă desenată pentru copii, condus de Alexandru Ciubotariu şi Adina Popescu. Tema atelierului este una science fiction: „Cetatea de la Alba Iulia peste 1000 de ani”. Mai exact, cum va arăta cetatea Alba Carolina în anul 3013? Astfel, copiii vor învăţa să creeze o poveste în imagini nu doar despre cavaleri şi domniţe, dar şi despre posibili extratereşti care vor veni în OZN-urile lor ca să viziteze cetatea şi facă „turism cultural” la Alba Iulia în mileniul următor.

Invitat: Alexandru Ciubotariu

• 12:00

Vernisajul expoziției de fotografie: Trei săptămîni în Himalaya (expoziție permanentă)

Autor: Marius Chivu

Șanțurile Cetății – Traseul Sudic

Expoziţia de fotografie conţine cîteva zeci de imagini din satele nepaleze şi din munţii Himalayei, fotografii realizate de Marius Chivu în perioada 1-24 mai 2011 în urma unei călătorii al cărei jurnal a fost publicat anul trecut la Editura Humanitas.

• 12:00

Tîrg de meserii

Expoziţii cu vînzare şi ateliere de creaţie

Traseul Porţilor

• 12:00

Lecturi intersectate

Mini-tîrgul de carte al librăriilor – librării invitate: Humanitas, Anthony Frost Bookshop, Librăria Kyralina, Librăria Jumătatea Plină

Traseul Porților

Librăria franceză Kyra Kyralina şi librăria engleză Anthony Frost (Premiul pentru „Cea mai bună librărie” a anului 2012 în cadrul Galei Industriei de Carte „Bun de tipar”), librăriile Humanitas şi Bastilia (Premiu special „Best New Entry” a anului 2011 în cadrul Galei Industriei de Carte „Bun de tipar”), precum şi Jumătatea Plină (specializată în bandă desenată alternativă) – toate vor fi prezente cu standuri unde vor organiza diverse evenimente (lansări, discuţii, tombole), pe toată durata festivalului.

• 17:00

Dezbatere „Identităţi locale, identitate europeană”

Invitaţi: Eric Maurice (redactor-şef presseurop.eu), Iulia Badea Guéritée (jurnalistă presseurop.eu), Petre Iancu (jurnalist „Deutsche Welle”), Luca Niculescu (redactor-șef RFI România), Dacian Cioloş (comisar pentru agricultură la Comisia Europeană)

Moderator: Cristian Ghinea

Aula A 9, Universitatea „1 Decembrie 1918”

Cetatea Alba Carolina a fost renovată (cu fonduri europene), iar oraşul Alba Iulia îşi reconstruieşte acum identitatea în jurul centrului său istoric. Dar Alba Iulia este un oraş european. Aşa încît Festivalul Dilema veche provoacă o dezbatere: care e relaţia între identitatea locală şi cea europeană? Cîtă “Europă” încape într-un oraş cu o amprentă istorică şi culturală veche şi unică?

• 18:00

Maraton de poezie

Invitaţi: Radu Vancu, Claudiu Komartin, Marin Mălaicu-Hondrari, Dan Coman, Andrei Bodiu, Aurel Pantea, Adela Greceanu, Domnica Drumea

Moderatoare: Simona Sora

Traseul celor Trei Fortificaţii

Poeţii sînt ca anticorpii, spunea Ion Mureşan, poezia ar fi aşadar sistemul imunitar al unei culturi. Prin poezie – şi prin cît mai mulţi poeţi vii, adică dintre cei care scriu acum şi aici – ne ţinem la distanţă de multe dintre anchilozele gîndirii: limba de lemn, prefabricatele, retorica goală. Iată sensul unui minimaraton de poezie, marca „Dilema veche“, cu şapte poeţi din mai multe generaţii (dar şi jurnalişti culturali, coordonatori de antologii poetice recente).

• 19:00

Dezbatere „Lectura în deplasare”

Invitaţi: Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Liviu Papadima

Moderator: Patricia Mihail

Biblioteca Batthyaneum

Vă invităm la o discuţie informală, relaxată şi simpatică despre cărţi, lectură şi biblioteci, alături de profesorul Liviu Papadima, Radu Paraschivescu şi Cătălin Ştefănescu, doi dintre „Căutătorii de poveşti” din biblioteci – prima campanie de promovare a bibliotecilor publice din România.

• 20:00

Proiecţie de film: Love Building (regia: Iulia Rugină)

Invitaţi: Iulia Rugină, Alexandru Papadopol

Palatul Principilor

Love Building (2013) este debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină. O poveste actuală şi amuzantă, în care 14 cupluri încearcă să-şi repare poveştile de dragoste. Cei trei „specialişti” care îi asistă au şi ei propriile încurcături amoroase. Poţi să repari dragostea în şapte zile? Aceasta este întrebarea la care caută un răspuns toate personajele de aici. Pe lîngă mulţi actori neprofesionişti, din distribuţie fac parte Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. După film, va avea loc o discuție cu doi actori și regizoarea.

• 21:00

Spaţii

Teatru emergent: Green Hours – Spaţii! Trei piese scurte din show-ul site-specific serial cu acelaşi nume (de Peca Ştefan şi Maria Manolescu; regia: Andreea Vălean; cu: Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer, Alexandru Potocean, Mandela Gajol, Mihai Călin)

Cafe Gavroche

Seria de spectacole a fost concepută iniţial de regizorul Andreea Vălean şi dramaturgul Peca Ştefan ca un proiect pentru sprijinirea continuităţii experimentului artistic în spaţiul deja iconic din Calea Victoriei 120, Green Hours. Acest show site-specific serial a reunit o serie impresionantă de artişti apropiaţi ai fenomenului Green, atît din teatru cît şi din muzică, în trei spectacole create între lunile ianuarie şi aprilie 2013, timp în care zona artistică independentă din Calea Victoriei 120 a fost, teoretic, închisă. Repetiţiile şi reprezentaţiile de la începutul anului s-au petrecut fost cvasi-clandestin, prezentate pentru un public invitat punctual, tema de discuţie post-spectacol fiind aceea de a găsi soluţii practice pentru supravieţuirea Green Hours. Artiştii participanţi la întregul proiect îi includ pe: Ada Milea, Alexandru Potocean, Ana Ularu, Andreea Duţă, Cinty Ionescu, Cătălin Babliuc, Conrad Mericoffer, Constantin Cojocaru, Cristina Drăghici, Dan Perjovschi, Edi Jak Neumann, Emilia Dobrin, Katia Pascariu, Laurenţiu Bănescu, Letiţia Vlădescu, Maria Manolescu, Mihai Călin, Mihai Iordache, Mandela Gajol, Nicoleta Lefter, Radu Iacoban, Rodica Lazăr, Răzvan „Krem” Alexe, Rolando Matsangos, Theo Herghelegiu, Tudor Aaron Istodor.

Din fericire, din aprilie 2013 Green Hours funcţionează din nou în locaţia sa tradiţională. Problema continuităţii acestui „loc al experimentului creativ” – dar nu numai al său, în această perioadă în care tot mai multe spaţii independente dispar… – rămîne tema actuală a acestui serial teatral.

Ne bucurăm să putem prezenta în sfîrşit acest proiect publicului larg, atît la Green Hours dar şi în restul ţării. În cadrul Festivalului „Dilema veche” de la Alba Iulia, vă invităm să vedeţi trei fragmente din acest serial, care îi au în prim plan pe actorii Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer, Alexandru Potpcean şi pe muzicianul Mihai Iordache. Textele sînt semnate de Maria Manolescu și Peca Ştefan, mişcarea scenică de Andreea Duţă. Regia este semnată de Andreea Vălean.

• 21:30

Jazz şi limonadă

Concerte: Jazzybirds, Maria Răducanu & contrabasistul american Chris Dahlgren
Șanțurile de vest (în fața Catedralei Ortodoxe)

• 21:30

Nori bizari şi bucurie

Concerte: Norzeatic & Avant’n’Gard (cu Tavi Scurtu și Anghel Mailat), Les Elephants Bizarres, KUMM

Piaţa Cetăţii

22.00 Proiecţie de film: Secvențe

Regia: Alexandru Tatos

Palatul Principilor

Alexandru Tatos (1937-1990) este unul dintre cei mai intersanți regizori români, iar cineaștii noului val au văzut în Secvențe, ca și în Reconstituirea lui Lucian Pintilie și în Proba de microfon a lui Mircea Daneliuc, filmele cu adevărat importante, a căror linie trebuia continuată. “Într-un singur film nu există eroi pozitivi, ci oameni banali, fără niciun interes, personagii cehoviene, şi acesta e capodopera, adevărata capodoperă a lui Alexandru Tatos, Secvențe, unul dintre cele mai bune două-trei filme din istoria filmului românesc.” (Lucian Pintilie) “Secvențe, cel mai bun film al lui Alexandru Tatos, își plasa acțiunea (compusă din trei episoade distincte, dar legate între ele) chiar în mijlocul facerii unui film, cu personajele lui – de la regizori la actori și figuranți – jucînd rînd pe rînd rolurile din fața și din spatele ecranului și descoperind în cursul acestui proces că rolurile din viața reală sînt infinit mai greu de jucat”. (Alex. Leo Șerban)

DUMINICĂ, 1 septembrie

  11:30

Atelier de scriere creativă şi benzi desenate

Invitat: Alexandru Ciubotariu

Moderator: Adina Popescu

Muzeul Național al Unirii

Pe 31 august şi 1 septembrie va avea loc în cadrul festivalului Dilema veche un atelier de bandă desenată pentru copii, condus de Alexandru Ciubotariu şi Adina Popescu. Tema atelierului este una science fiction: „Cetatea de la Alba Iulia peste 1000 de ani”. Mai exact, cum va arăta cetatea Alba Carolina în anul 3013? Astfel, copiii vor învăţa să creeze o poveste în imagini nu doar despre cavaleri şi domniţe, dar şi despre posibili extratereşti care vor veni în OZN-urile lor ca să viziteze cetatea şi facă „turism cultural” la Alba Iulia în mileniul următor.

• 12:00

Lecturi intersectate

Mini-tîrgul de carte al librăriilor – librării invitate: Humanitas, Anthony Frost Bookshop, Librăria Kyralina, Librăria Jumătatea Plină

Traseul Porţilor

Librăria franceză Kyra Kyralina şi librăria engleză Anthony Frost (Premiul pentru „Cea mai bună librărie” a anului 2012 în cadrul Galei Industriei de Carte „Bun de tipar”), librăriile Humanitas şi Bastilia (Premiu special „Best New Entry” a anului 2011 în cadrul Galei Industriei de Carte „Bun de tipar”), precum şi Jumătatea Plină (specializată în bandă desenată alternativă) – toate vor fi prezente cu standuri unde vor organiza diverse evenimente (lansări, discuţii, tombole), pe toată durata festivalului

• 12:00

Tîrg de meserii

Expoziţii cu vînzare şi ateliere de creaţie

Traseul Porţilor

• 16:00

Proiecţii de film: Anul Dragonului

Documentar HBO Europe, regia: Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu

Cafe „La Poarta”

Anul dragonului (regia: Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu), cel mai nou documentar HBO Europe produs în România prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală, şi, în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor. Indiferent de statutul lor social, primele etape ale adaptării sînt dificile şi ascund adevăruri incomode.

Documentarul dezvăluie aspecte din viaţa a trei bărbaţi care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun. Han Wenlong este un imigrant ilegal al cărui vis de a lucra pe un şantier din Europa de Est s-a sfîrşit înainte de a începe. Shen Xiaoming este un om de afaceri care trăieşte suspendat între două lumi. Li Jianhua este un jurnalist care spune povestea acestei comunităţi.

• 17:00

Dialog dilematic: „Despre neajunsurile de a fi nou

Invitaţi: Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu

Moderator: Mircea Vasilescu

Biblioteca Batthyaneum

În lumea de azi, se vorbește foarte mult despre “nou” – în mass media, în tehnologie, în arte, în aproape orice domeniu. “Noutatea” ni se prezintă adesea drept o însușire obligatorie și un lucru de laudă: tot ce e “vechi” riscă să-și atragă, în cel mai bun caz, ironiile, iar în cel mai rău caz contestările din partea celor care cred că a fi conectat la tot ce e “nou” reprezintă o valoare în sine. Nu există însă și neajunsuri ale faptului de “a fi nou”? Cei doi invitați vor încerca să răspundă la această întrebare.

• 17:30

Filmul şi societatea deschisă: scurtmetraje realizate cu sprijinul Fundației Soros România, urmate de o dezbatere moderată de Bianca Floarea și Claudia Iordache

Betișoare rock n’roll (2010)

Regia: Cristian Pascariu
Durata: 15 minute

Ana este surdo-mută și pentru a supraviețui vinde bețișoare parfumate în tren. Nevoită să își abandoneze fiul la naștere, are acum șansa să îl revadă, după 35 de ani, la concertul său rock. Pentru a ajunge la acesta, se vede nevoită să străbată o lume sonoră necunoscută și să comunice cu oameni care nu o înțeleg.

GOBBEL (2011)
Regia: Raluca Alexandra David
Durata: 19 minute

Gobbel spune povestea unui german sas care, după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, în România, pentru a-şi petrece ultima perioadă a vieţii. Este prins însă în tradiţiile şi obiceiurile româneşti legate de înmormântare în cel mai ironic mod posibil.
Cea mai frumoasă casă din Dor Mărunt
Realizat de: Simona Mantarlian și Oana Bălțatu
Durata: 17:46 minute

O familie din Dor Mărunt, județul Călărași, o casă și o poveste. Un film documentar care surprinde, urmând rutina unei familii obișnuite, drama copiilor crescuți de bunici în absența părinților plecați la muncă în străinătate.

STREMȚ 89
Realizat de: Anda Pușcaș și Dragoș Dulea
Durata: 13:30 minute

În 1989, în satul Stremț din Ardeal, veștile ajungeau greu. Atât de greu, încât sătenii s-au hotărât să pornească revoluția de-abia după plecarea televizată a lui Ceaușescu. Fiecare om avea o pușcă, o teorie și o pivniță plină, așa că n-a trecut mult până orice vecin după un gard putea fi terorist.
Douăzeci și doi de ani mai târziu, oamenii vorbesc despre ceea ce au crezut că faceau, ceea ce cred că puteau să facă mai bine și cum le-ar fi mers acum dacă ar fi făcut lucrurile altfel.

Evenimentul are loc la Palatul Principilor Ardealului.

• 18:00

Lecturi literare în casele gazdelor primitoare din Alba Iulia

Scriitori invitaţi: Florin Lăzărescu, Matei Florian, Filip Florian, Ioana Pârvulescu

19.30

Deschiderea Festivalului „Enescu”

Transmisiune în direct

Piața Cetății

Unul dintre cei mai mari dirijori din lume – Daniel Barenboim – dirijează, în deschiderea Festivalului Enescu, “Rapsodia română”, probabil cea mai cunoscută creaţie simfonică românească. Festivalul Dilema veche aduce Rapsodia română la Alba Iulia în Cetate, în direct, de la Ateneul Român.

Participă: Orchestra Filarmonicii “George Enescu” dirijată de Daniel Barenboim.

• 20:00

Lumea de azi

Proiecţie de film: scurtmetrajele O umbră de nor (regia: Radu Jude), În acvariu (regia: Tudor Cristian Jurgiu), Pastila fericirii (regia: Cecilia Felméri), Claudiu şi crapii (regia: Andrei Tănase), Betoniera (regia: Liviu Săndulescu)

Palatul Principilor

O umbră de nor, regia Radu Jude (2013)
Filmul a fost selecţionat anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, şi a obţinut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru categoria Scurtmetraj, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. O poveste tragicomică despre un popă de oraş care e prins într-un scandal la căpătîiul unei muribunde. În rolul principal o să-l vedeţi pe regizorul Alexandru Dabija.

În acvariu, regia Tudor Cristian Jurgiu (2013)
Filmul a fost prezent la Cannes, în selecţia Cinéfondation – care e dedicată studenţilor care termină studiile de cinema –, şi a obţinut Premiul al III-lea. Cele 21 de minute ale filmului vorbesc despre încercările unui cuplu de tineri de a se despărţi.

Claudiu şi crapii, regia Andrei Tănase (2013)
Claudiu lucrează la raionul de peşte proaspăt al unui hypermarket de la marginea oraşului, Toate bune şi frumoase, doar că descoperă într-o zi că unul dintre crapii din acvariu tuşeşte şi horcăie ca un om. Vînzătorul se hotărăşte să ia măsuri.

Betoniera, regia Liviu Săndulescu (2012)
Locatarii unei străzi din centrul Bucureştiului îşi pierd liniştea în momentul cînd în apropiere se deschide un şantier. Un bărbat îşi pierde cumpătul după ce încearcă să rezolve situaţia sunînd de mai multe ori la poliţie.

Pastila fericirii, regia Cecilia Felméri (2012)
Situaţiile din film sînt de-o familiaritate frisonantă. Sigur v-aţi gîndit să ripostaţi cînd un funcţionar de la un ghişeu v-a vorbit sau s-a purtat urît. Răzbunarea te poate unge pe suflet, dar – ca toate lucrurile de pe lumea asta – are un preţ.

• 21:30

Concert de închidere: Fanfara Ciocîrlia

Piaţa Cetăţii

Fanfara Ciocârlia este una dintre cele mai iubite fanfare din întreaga lume. Cunoscută mai mult în străinătate decît în ţară, Fanfara Ciocârlia a împlinit 16 ani de cînd s-a format şi de cînd duce muzica românească în toate colţurile lumii. Are apariţii în mai multe filme şi interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei James Bond şi „Caravana” lui Duke Ellington, cărora le-a impregnat amprenta muzicii rome. Varianta lor pentru piesa „Born To Be Wild” a fost inclusă, în 2006, în filmul Borat. Dintre albumele lor amintim: Baro Biao, Iag Bari, Queens and Kings, Balkan Brass Battle.

Organizatori: Dilema Veche, Asociația „Oameni cu dileme”, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba

Co-producător: TVR2

Distribuie Acum

30 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...