Actualitate

Un grup de companii din Turcia, interesate de Cupru Min Abrud

imagine2Compania turcă Yildirim Holding Inc., al doilea mare producător de crom din lume, este interesată să participe la procesul de atragere de investiţii la S.C. Cupru Min S.A. Abrud, în viitorul apropiat investitorii turci urmând să efectueze o vizită de documentare în Munţii Apuseni.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit, joi, cu conducerea grupului de companii Yildirim Holding Inc., reprezentată de directorul Serdar Goktas, vicepreşedintele Ozer Oz şi unul dintre membrii Consiliului de Adimistraţie, Mehmet Yildirim.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Yildirim Holding Inc. s-au arătat interesaţi să participe la procesul de atragere de investiţii la S.C. Cupru Min S.A. Abrud şi de a investi, în general, în industria minieră din România, în special pe componenta minereuri, potrivit unui comunicat dat publicităţii de către Ministerul Economiei.

Yildirim Holding Inc. a solicitat şi a primit de altfel, documentaţia de precalificare în vederea participării la procesul de selecţie.

Grupul de companii Yildirim Holding Inc. este interesat şi de participarea la procesul de privatizare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Ministrul Varujan Vosganian a făcut o scurtă prezentare a situaţiei economico-financiare şi juridice actuale a Cupru Min şi a Oltchim, precum şi a intenţiilor de atragere de investiţii de către Ministerul Economiei şi Guvern în ceea ce priveşte cele două societăţi.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

23 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...