Ultimul meci intern din sezonul regulat pentru CSU Alba Iulia

Ultimul meci intern din sezonul regulat pentru CSU Alba Iulia

Ultimul meci intern din sezonul regulat pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară întâlnește sâmbătă după-amiază, 21 februarie 2015, cu începere de la ora 16:00, pe propriul teren pe Nova Vita Tg. Mureș, într-o partidă care contează pentru etapa a XXV-a a Ligii Naționale de baschet feminin și care este practic ultima jucată acasă în sezonul regulat de trupa lui Popov, aceasta mai având de disputat apoi două jocuri în deplasare, la Arad și Craiova. Disputa se anunță una la discreția gazdelor, care pornesc drept favorite clare, având în vedere poziționarea din clasament, cu 6 locuri mai sus decât Nova Vita, diferența de valoare a loturilor de jucătoare, dar și faptul că nu a pierdut niciodata în fața echipei din Târgu Mureș în nouă confruntări directe.
În Liga Națională de baschet feminin CSU ocupă în acest moment lotul 4 în clasament, cu 18 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce târgmureșencele se situează 6 poziții mai jos, înregistrând 8 succese și 16 partide pierdute.
În ceea ce privește confruntările anterioare jucate între cele două combatante de astăzi, scorul meciurilor directe este de 9-0 pentru CSU, oaspetele nereușind niciodată să pună reale probleme universitarelor. În partida tur din acest sezon, jucată la Târgu Mureș, universitarele s-au impus scor 83-61, după ce au dominat partida pe tot parcursul celor 40 de minute de joc, nelăsând gazdelor nicio șansă de a se apropia sau chiar a trece în față pe tabelă. Cele două combatante s-au mai întâlnit de alte două dăți în acest sezon, în optimile de finală ale Cupei României, iar victorioasă a terminat tot echipa universitară, care a trecut mai departe în competiție, după ce a dispus de echipa din județul Mureș cu scorul general de 201-120, câștigând fără mari probleme ambele manșe.
În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de cinci jucătoare străine de calitate, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce Nova Vita mai dispune momentan doar de patru sportive din străinătate, confruntându-se însă cu probleme de omogenitate a lotului, formația mureșeană suferind de-a lungul sezonului multe modificări de efectiv. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan. De cealaltă parte, echipa oaspete, condusă de pe bancă de tânărul tehnician Ionel Brustur, beneficiază de aportul a 4 americance (Adams și Thompson cu vechime în Liga Națională), lotul fiind completat cu baschetbaliste autohtone tinere.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns