Actualitate, Stirea Zilei

Teodor Atanasiu a fost audiat la DNA în dosarul termocentralelor Turceni şi Rovinari

Vicepresedintele PNL, senatorul de Alba, Teodor Atanasiu s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), el declarand ca a fost citat ca martor intr-un dosar, transmite Agerpres.
„Am fost sunat, nu am primit nici macar mandat si m-au rugat sa vin ca sunt martor intr-un dosar. Cand ies, va spun. Nu stiu despre ce e vorba”, a declarat Atanasiu la intrare in sediul institutiei.
Surse juficiare au declarat că acesta este audiat ca martor într un caz de coruptie care vizează Activităţi ale Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului unde acesta a fost preşedinte între 2006-2008.
Este vorba despre procesul prin care cele două unităţi, termocentrae Turceni şi Rovinari au trecut din patrimoniul Ministerului Economiei în cel al AVAS, în acea vreme, Teodor Atanasiu fiind preşedintele AVAS.
„Societatea nu a reuşit să devină acţionar până în 2007 la Turceni şi Rovinari, între timp intrând în insolvenţă lichidatorul a cerut complexelor energetice sumele de bani datorate, complexele energetice în loc să o facă acţionară pe societatea de închidere de mină i-a plătit sumele şi acum am înţeles că este un dosar de cercetare de ce nu s-au făcut demersurile să devină acţionar societate de mine şi de ce s-au plătit sumele respective. Îi cercetează pe directorii generali de la cele două complexe de ce au făcut respectivele plăţi în loc să se facă transferul de acţiuni. Eu le-am spus ceea ce am fost întrebat, cum se luau decizile la mecanismul de acordare a mandatelor celor din AGA respectiv din CA şi care erau procedurile. Acum, ce vă pot spune din punctul meu de vedere este un caz elocvent de cum statul se complică să îşi mute banii dintr-un buzunar în altul. Adică o societate sută la sută de stat, societatea de închidere de mină, vroia să devină acţionar la societate la care statul era acţionar. În final am înţeles eu este că administratorul judiciar de la societatea de închidere de mină a luat banii de la complexele energetice pentru că nu s-a făcut transferul de acţiuni în cuantumul datoriilor care au fost făcute în momentul divizării SNLO.
Contractele pe care firma Şova le-a avut cu diferite societăţi comerciale le-a făcut cu societăţile comerciale şi nu cu AVAS-ul iar contractele pe care le-a avut AVAS-ul cu firmele de avocatură sunt clare, nu ştiu dacă am avut cu Şova. Eu am fost martor în dosar” a declarata Atanasiu la ieşirea de la DNA.
sursa: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-18268651-vicepresedintele-pnl-teodor-atanasiu-prezentat-dna.htm

9 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...