Actualitate

Tabăra tematică de artă fotografică 2013-Centrul de agrement Arieşeni

Pestera_Ursilor1 (73)Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret  Alba în colaborare cu Asociaţia de Turism şi Speologie  “Sfinx” din Garda de Sus a organizat şi  în acest an tabăra tematică de artă fotografică pentru  copii şi  tinerii care au ales petrecerea vacanţei de vară în centrul de agrement Arieşeni în perioada 26 iulie – 1 august urmând să se deruleze şi pentru participanţii din seria următoare din 03-09 august.

Tematica a  fost specifică activităţilor de agrement montan, în principal a  tehnicilor de fotografiere la suprafaţă şi subteran, conştientizarea  tinerilor asupra  arealului  protejat şi educaţie ecologică.

Deasemenea arta fotografică şi în special fotografia subterană presupune o tehnică specială şi mai ales una din justificările cele mai importante, acela de a conştientiza nevoia de a proteja acest areal, iar o fotografie poate fi o amintire mult mai plăcută decât a-şi însuşi o bucată din acea formaţiune şi mai ales de  a face cunoscute aceste locaţii peste tot în lume.

Participarea în tabăra oferă tinerilor oportunitatea de a se implica activ în protejarea  arealului  carstic , de îmbogăţire a tehnicilor de specialitate, respect pentru natură şi nu în ultimul rând de dezvoltare personală.

Succesul ediţiilor anterioare ale acestui proiect a reuşit să  aducă în prim plan frumuseţile  M-tilor Apuseni prin expoziţiile  virtuale  ale participanţilor pasionaţi şi a celor care şi-au  dezvoltat  această pasiune.

Cei  peste 100  de copii împreună cu profesorii însoţitori au fost familiarizaţi cu tehnici de fotografiere afară în subteran, orientare turistică cu mijloace neconvenţionale, orientare cu ajutorul fenomenelor naturii, tehnici de căţărare, jocuri de animaţie şi  au vizitat obiectivele turistice din zona Munţilor Apuseni : Peştera Scărişoara, Peştera Urşilor, Cascada Vârciorog, Cascada Buciniş,  Groapa  Ruginoasă, Cheile Ordancusei, Gheţarul Vârtop, Peştera cu  Cristale de la Roşia, Muzeele Lemnarului  de la Patrahaitesti, Roşia Montana cu  Minele Romane  şi  Muzeul Aurului  Apusenilor.

La sfârşitul taberei organizatorii  au  oferit  tuturor participanţilor  diplome şi materiale  informative , s-a realizat expoziţia  cu  cele mai  sugestive şi  frumoase imagini   şi nelipsitul foc de tabără.

 

Distribuie Acum

3 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...