Stiri mondene

Numele meu este Iulia Dican, sunt de profesie Psiholog Clinician și Consilier. La fel ca tine, sunt mai mult decât orice etichetă menită să te încadreze într-o categorie sau alta, sunt mai mult decât tiparele mentale pe care mintea mea a fost obișnuită să le uitilizeze și sunt mai mult decât orice emoție pe care o trăiesc la un moment dat.

Sunt o persoană fascinată de mintea umană și de modul cum aceasta funcționează. Cred cu tărie că suntem mai mult decât lucrurile cu care obișnuim să ne identificăm și îmi doresc ca prin interacțiune, să ajung să cunosc și să simt OMUL din spatele tuturor măștilor, din spatele tuturor fricilor și credințelor care îl limitează. Îmi doresc să te ajut să desoperi starea de liniște și de acceptare a tot ceea ce vine spre tine și să conștientizezi că asta ești tu de fapt: liniște și armonie!

nedenumit-768x305
Abordarea mea psihoterapeutică este cea cognitiv-comportamentală. Psihologia cognitiv-comportamentală își propune să identifice și să modifice acele tipare de gândire care sunt responsabile pentru emoțiile și comportamentele noastre. Principiul de bază al acestei abordări este acela că noi reacționăm la anumite evenimente în funcție de modul în care ne raportăm la ele. Cu alte cuvinte, nu evenimentele în sine sunt cele care ne crează probleme, ci tiparele mentale care ni se activează atunci când avem de-a face cu o situație sau alta.

Ce putem face, este ca pe fondul unei alianțe pline de empatie, autenticitate și înțelegere, să identificăm împreună acele credințe care te limitează și să căutăm împreună cele mai bune soluții ale problemelor cu care te confrunți. Îți voi fi alături pentru a te ajuta să găsești metode alternative de a gândi despre o problemă, să identifici ariile asupra cărora ai putere de influență directă ( și pe ele ne vom focaliza cel mai mult) și te voi ajuta să le faci față, fără a te simți blocat și speriat, acelor situații care nu se află în aria ta de control.

Terapia cognitiv-comportamentală a fost utilizată cu succes pentru a trata o gamă largă de probleme, printre care: tulburări anxioase (tulburare de panică, fobii specifice, anxietate socială, anxietate generalizată, tulburare obsesiv-compulsivă), depresie, tulburări de comportament alimentar, tulburări de somn, disfuncții sexuale, dependență de substanțe psihoactive, tulburări de personalitate.
Poate fi aplicată sub formă de psihoterapie individuală, de grup, de cuplu sau de familie.

Pentru mai multe detalii, nu ezita să mă contactezi!

DICAN IULIA 

Psiholog Clinician și Consilier în terapii cognitiv-comportamentale

Acreditat de colegiul Psihologilor din România

3-300x191

Contact

https://www.facebook.com/psihologiuliadican

Cabinet Sebes

Str. Aviator Olteanu, nr. 23, Sebes

(in curtea interioara)

Sambata 08:00-16:00 (cu programare)

http://psihologiuliadican.ro/contact/

Telefon: 0742 489 725

E-mail: psihologiuliadican@yahoo.com

Skype: iulia.dican

 

Cabinet Cluj

Bd. Nicolae Titulescu, nr. 26, Cluj-Napoca

In cadrul clinicii Deak Medical Center

Luni-Vineri 14:00-20:00 (cu programare)

„Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”, a declarat Dragnea întrebat cum va acționa PSD-ul în cazul ridicării imunității lui Dan Șova.

Biroul permanent al Senatului urmează să discute, în şedinţa de luni, cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova şi să o transmită Comisiei juridice pentru formularea unui raport. După raportul Comisiei juridice, plenul Senatului se va exprima prin vot asurpa cererii DNA.

Liviu Dragnea îi dă luni dimineaţa o veste extrem de proastă lui Dan Şova. Dacă în luna martie Senatul l-a scăpat de arestare, de această dată PSD nu se va mai opune, a anunţat preşedintele social-democraţilor, la ÎCCJ, unde are un nou termen în dosarul Referendumul.

Mai multe informații despre acvest subiect puteți citi aici.

Peste 40 de persoane cu handicap din judeţul Alba au întreprins zilele trecute un pelerinaj la mai multe Mănăstiri din Eparhia de Alba Iulia. Pelerinajul a fost organizat de Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia şi la el au luat parte beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul aşezământului dar şi membrii ai comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire „Sfântul Meletie” din judeţul Alba. Pelerinii au vizitat Mănăstirile Sighișoara, Recea şi Răzoare din judeţul Mureş şi Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba.

Am poposit împreună cu beneficiarii noştri la câteva mănăstiri din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia pentru a ne închina şi reculege în rugăciune împreună cu obştea monahală. Stareţii şi stareţele acestor mănăstiri le-au adresat cuvinte de îmbărbătare şi încurajare pentru a trece mai uşor peste încercările vieţii şi peste neputinţele fiecăruia. Le mulţumim pentru bunătatea cu care ne-au primit, pentru cuvintele deosebite pe care ni le-au adresat şi pentru rugăciunile înălţate. Acest pelerinaj ne-a întărit sufleteşte” a precizat Marcela Weber, coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Meletie”.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. În cadrul aşezământului sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială pentru aproximativ 50 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Acesta funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

Concert VAMA și filmul „LIVE” cu Tudor Chirilă, au umplut duminică seara Piața Cetății

Muzica și filmul nu s-au întâlnit doar întâmplător la Alba Iulia: festivalul a propus de la bun început o combinație unică a celor două domenii artistice, prin filme în care muzica are un rol principal sau pelicule în care avem șansa să descoperim, în ipostaze inedite, artiști pe care ne-am obișnuit să-i vedem pe scenă.

Iar această toamnă a fost prilejul unei duble întâlniri cu Tudor Chirilă: ca solist VAMA și ca actor în filmul LIVE – o producție România 2015, plină de suspans și de personaje inspirate de realitatea acestor ani. Așadar – duminică, de la ora 20, trupa VAMA a umplut piața Cetății cu acordurile unora dintre cele mai difuzate și ascultate piese ale ultimilor ani iar la finalul concertului, de la ora 21:30, Tudor Chirilă a „urcat” pe marele ecran.

„LIVE” spune povestea Emei, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Rolul este interpretat de Rodica Lazăr, o actriță binecunoscută publicului prin aparițiile sale în „Moartea domnului Lăzărescu” sau „Principii de viață”, dar și în scurt-metrajul „Ramona”, care anul acesta a câștigat la Cannes marele premiu al secțiunii „Semaine de la critique”. În LIVE, succesul Emei depinde de ratingul emisiunii pe care îl realizează, iar Ema e dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri, în care investighează un om de afaceri interpretat de Tudor Chirilă, o aduce însă în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața.

Rodica Lazăr a fost alături de spectatori la Alba Iulia Music & Film Festival iar, la finalul proiecției, a răspuns întrebărilor publicului.

 

Sursa: albafilmfest.ro.

Andreea Esca, carismatica prezentatoare de ştiri, munceşte de peste 20 de ani pentru PRO TV, însă surse din preajma ei ne-au declarat că vedeta ar vrea să facă o schimbare de macaz. Se zvoneşte că posturi precum Digi 24 şi N24 Plus ar fi pus ochii pe Andreea, pentru principalul buletin de ştiri, se arată într-o știre apărută pe portalul Revista Blogurilor.

Mai multe puteți citi aici.

Cu ocazia Dragaobetelui, considerată în popor echivalentul sărbătorii Valentine’s Day, sărbătoare a iubirii, Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia organizează marţi 24 februarie un „TÂRG DE DRAGOBETE”. Eveniment se va desfăşura pe parcursul întregii zile de „Dragobete”, în intervalul orar 11:00 – 20:00 în faţa Casei de Cultură a Studenţilor şi în sala mare de evenimente a instituţiei, având următorul program:

Programul evenimentului:

ORELE 11:00 – 20:00, ÎN FAŢA CASEI DE CULTURĂ A STUDENŢILOR:

TÂRG DE OBIECTE TRADIŢIONALE
BAZARUL DE DRAGOBETE IŢI ADUCE UN MĂRŢIŞOR
COCTAIL – URI PENTRU ÎNDRĂGOSTIŢI
PICTURĂ PE FAŢĂ
COFETARIA CORINA BAR CAKE
PROIECŢIE DE CLIPURI ŞI POZE CU ŞI PENTRU ÎNDRĂGOSTIŢI
BALOANE ÎN FORMĂ DE INIMĂ PENTRU CUPLURI
TOMBOLĂ CU PREMII

„Dacă participi la o activitate, primeşti un bilet pentru tombolă. Câtt mai multe activităţi este echivalentul a mai multor bilete de tombolă şi mai multe şanse de a câştiga premii constând în produse Oriflame, cina romantică în doi la o pensiune, masaj de relaxare, o zi la SPA în doi sau puteţi deveni imaginea evenimentului pentru anul următor.
Printre activităţi putem enumera:
Fii Romeo pentru o zi, să faci o serenadă la balconul iubitei tale, şi no îţi vom da decorul şi costumaţia, tu trebuie să vi doar cu inspiraţia.
Fotografii de cuplu în ramă de dor, ai grijă să ai cea mai tare şi mai frumoasă poză cu iubitul/iubita ta. Noi te aşteptăm cu rame şi cadre doar pentru voi.
Cea mai frumoasă poezie de dragoste, câştigă un premiu pentru partenerul tău compunâmnd cea mai frumoasă poezie de dragoste.
Vino să îţi legi iubirea printr-un lacăt la gardul dragostei. Mai precis vino şi alături de persoana iubită şi leagă un lacăt de un gard mare în formă de inimă” au declarat organizatorii.

ORA 18:00, SALA MARE A CASEI DE CULTURĂ A STUDENŢILOR, SPECTACOL FOLCLORIC

DANSURI POPULARE ŞI OBICEIURI TRADIŢIONALE CU:
ANSAMBLUL FOLCLORIC ”DOINA MUREŞULUI” CIUGUD
ASOCIAŢIA “ALBA CAROLINA ” ALBA IULIA
DOINE DE DRAGOSTE ŞI MUZICĂ CARE IŢI AJUNG LA SUFLET CU SOLIŞTII: BIANCA ŞUŞMAN, MĂDĂLINA CRIŞAN, CRISTINA TODOR, PETRESCU GEORGIANA
INVITAŢI SPECIALI : NICOLAE ŞI GEORGETA PLUTĂ, CĂTĂLIN HAŞA
ACOMPANIAMENT MUZICAL: PROF. CRISTIAN ŞUŞMAN, ANDREI NICOARĂ, VALENTIN JOLDEŞ

Ca în fiecare an, sezonul de nunţi începe în Alba Mall. Între 20-22 februarie, cel mai mare centru comercial din judeţul Alba găzduieşte cel mai important eveniment dedicat viitorilor miri, dar şi profesioniştilor din domeniu. Numai în 2014, în Alba Iulia, s-au oficiat peste 400 de mariaje, pentru a căror reuşita şi-au dat concursul peste 20 de agenţi economici. În funcţie de stilul, personalitatea şi posibilităţile fiecăruia, piaţa organizatorilor de nunţi din Alba Iulia a totalizat într-un singur an afaceri de aproximativ 4 milioane de euro.
Prin urmare, “cel mai important pas din viaţa” nu mai este de mult o întâmplare în organizare , oscilând între clasic şi tematic, iar ceremoniile au devenit adevărate probe de creativitate şi profesionalism pentru organizatori.
“ Oraşul Mirilor” este un reper pentru toţi cei implicaţi în organizarea unei nunţi, indiferent că vorbim de cei ce vor fi în centrul atenţiei sau de cei din spatele evenimentului.
Gamă largă de bunuri şi servicii, obţinerea rapidă a ofertelor direct de la furnizori, faptul că mulţi dintre vizitatori devin clienţi, fac din evenimentul găzduit de Alba Mall, cel mai important eveniment de profil din judeţ. : de la restaurante la limuzine, de la rochii la fracuri, de la apă la şampanie, de la aperitive la fantezii culinare, de la filmări la poze şi de la sunet la lumini şi artificii, ai totul inclus, la cel mai important târg de nunţi al sezonului: Oraşul Mirilor, ediţia a 7-a, între 20 şi 22 februarie.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook