Opinii

Slabii şi graşii

„Un om gras, care e sectorul bugetar, stă în cârca unui om slab, care e sectorul privat. Prin urmare, să-l alergăm pe gras”.
Squished
În „pilda” asta stă toată filosofia guvernării de criză Băsescu – Boc. Pentru privatul slăbănog, răposatul guvern n-a fost în stare să facă nimic ca să mai prindă puteri.

Acum, premierul Ponta, după un an de guvernare, a venit, în fine, cu o inovaţie revoluţionară: slabii şi graşii sunt toţi în sectorul bugetar. De sectorul privat n-am auzit.

Prin urmare, doctorul Ponta vrea să jupoaie 10% de pe burta şi fesele îmbuibaţilor cu peste 1000 de euro pe lună şi să le bage în gura slabilor.

Ceea ce nu înseamnă că banii din taxa de solidaritate de 10%, solidaritate cu Victor Ponta, pesemne, merg la buget. Nu, căci acolo se pierd. Zice limpede premierul. Exact aşa, la bugetul guvernului Ponta, potrivit premierului Ponta, banii, cum ajung, cum se pierd.

Prin urmare, mai bine îi dăm direct pensionarilor militari, ne mai spune noul nostru salvator economico-social. Dacă liberalii nu sunt de acord, atunci bătrânii militari nu au decât să-i urască pe liberali şi pe bugetarii „chiaburi”.

Ce le face guvernul cipriot depunătorilor la bănci care au comis imprudenţa de a aduna mai mult de 100.000 de euro în cont, cam vrea să le facă şi guvernul României bugetarilor vinovaţi de mie la salariu: pe spinarea acestora, încearcă să-şi acopere incompetenţa şi neputinţa.

Dar ambele au un predecesor ilustru: guvernul Stolojan, care, în 1991, confisca valuta depusă în bănci de cetăţeni ca să nu intre statul în insolvenţă.

Guvernul Băsescu – Boc a tăiat salarii şi a mărit taxe. Guvernul Ponta inventează taxe suplimentare şi ţine salariile pe loc, în vreme ce preţurile la alimente de bază şi electricitate cresc în cascadă. E la fel de incapabil ca şi „odioşii” foşti să ia vreo măsură activă pentru propulsarea economiei.

Salariaţii Oltchim îi acordă şi lui Ponta, după Băsescu, înalta distincţie de javră ordinară cu panglici.

Întrebarea este: era nevoie pentru asta de miile de oameni care au strigat zile în şir în ger, de suspendarea prezidentului şi de majoritatea de 70% în Parlament?

Aricol scris de Cristian Tudor Popescu senior editor al ziarului Gândul

http://www.gandul.info/puterea-gandului/slabii-si-grasii-10735662

Distribuie Acum

14 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...