Actualitate, Stirea Zilei

Situaţie critică la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia: Electrica a debranşat de la curentul electric instituţia

Situaţia critică în care a ajuns Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, datorită nepăsării şi ignorării totale de către Ministerul Tineretului şi Sportului, a ajuns astăzi la un nou episod. În urmă cu aproximativ o oră, o echipă de la Electrică a debranşat instituţia de la curentul electric, asta însemnând că, propriu-zis, instituţia nu mai poate să îşi îndeplineascpă atribuţiile. În acelaşi timp nu îşi mai pot desfăşura activitatea nici colaboratorii instituţiei, cursurile de canto, de dans, de teatru, etc. fiind suspendate.

„De la începutul anului am făcut adrese peste adrese la minister, cerând şi să ni se aprobe să folosim sumele care există în contul instituţiei şi care provin din închirierea sălilor disponibile pentru organizarea de evenimente. Am fost în audienţă la ministru, am fost în audienţă la prefectul judeţului, iar situaţia a rămas aceeaşi. Consider că, la ora aceasta, nu se mai poate vorbi de neglijenţa factorilor decizionali, ci de o voinţă clară de a aduce Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia în pragul colapsului, atâta timp cât de aproape un an de zile nu ni se aprobă o fila de buget. Avem cca. 20.000 lei în cont şi datorii de sub 3.000 lei la Electrică, dar ministerul nu ne aprobă de peste 6 luni de zile să îi folosim. Fără comentarii.
Este evident că în lipsa curentului şi a gazului, în instituţia noastră nu vor mai avea loc instruirile pentru alegeri ale factorilor implicaţi din judeţ, nu va mai fi organizată secţie de vot în incintă, nu vor mai fi găzduite activităţi legate de Ziua Naţională a României, cum ar fi Congresul Spiritualităţii Româneşti s.a.m.d” a declarat Gheorghe Berghian, directorul CCS Alba Iulia.

16 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...