hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

Sfinţii Trei Ierarhi, patronii spirituali ai Aiudului - Ziarul Apulum
Actualitate, Evenimente, Social

Sfinţii Trei Ierarhi, patronii spirituali ai Aiudului

Sărbătoare mare în municipiul Aiud. Oraşul îi prăznuieşte pe patronii spirituali ai localităţii, Sfinţii Trei Ierarhi „Vasile ce Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, pe care Biserica îii prăznuieşte astăzi.
Din 1974 acești sfinți sunt purtătorii de grijă ai bisericii și parohiei care le poartă numele.
Drept urmare, în urmă cu 12 ani, preotul Emil Gâlea, parohul Catedralei Ortodoxe din Aiud, a propus Consiliului Local ca acești „mari dascăli și ierarhi ai lumii” să fie declarați ocrotitorii municipiului Aiud.
Propunerea motivată și argumentată a fost însușită de consilierii locali, care au procedat în consecință și i-au declarat patronii spirituali ai orașului, prin Hotărârea nr.13 a Consiliului Local din 30 ianuarie 2003 .
Duminică, 1 februarie 2015, Primăria și Catedrala aiudeană vor avea zi de praznic, pomenindu-și ocrotitorii și purtătorii de grijă, moment la care sunt așteptați toți cei care îi recunosc și îi invocă în această asumată misiune a lor.
La ceas de sărbătoare, Mihai Horațiu Josan, primarul Municipiului Aiud, le dorește tuturor celor care poartă numele acestor sfinți un călduros ”La mulți ani” .

Distribuie Acum

30 ianuarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...