Senatorul Atanasiu: Noul şef de la SRI trebuie să fie un civil...

Senatorul Atanasiu: Noul şef de la SRI trebuie să fie un civil care nu este ofiţer acoperit

Serviciul Român de Informaţii pare în acest moment o instituţie vulnerabilă după demisia lui George Maior şi având un director interimar care este ţinta unor acuzaţi grave într-un dosar de corupţie.
Senatorul liberal de Alba, care este şi primvicepreşedinte al PNL şi membru în comisia SRI, a declarat, la o emisiune TV, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să înceapă să declanşeze procedura de numire al unui nou şef la SRI. Atanasiu a mai precizat că preşedintele României trebuie să aibă propria propria procedură de desemnare a unui candidat

”Președintele va trebui să își facă propria procedură de desemnare a unui candidat, apoi trebuie să discute cu Parlamentul, cu președinții celor două Camere care trebuie să convoace o ședință comună”, a declarat Teodor Atanasiu, la B1 TV.

Senatorul Teodor Atansiu a mai spus că noul şef al SRI trebuie să fie un civil care nu este ofiţer acoperit, nici descoperit un om cu coloană vertebrală, un om serios pentru că este vorba despre un domeniu sensibil”.

Pe de altă parte, Teoor Atanasiu a precizat că ancheata internă demarată de Serviciul Român de Informații nu are legătură cu activitatea Comisiei de control al SRI.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns