Educatie, Stiri

Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia în parteneriatul Comenius

În perioada 10­-14 octombrie 2014 un grup de şase cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia a participat la a patra mobilitate (prima a fost în Ungaria – în luna februarie, a doua în Turcia – în aprilie, a treia în mai 2014 în Lanciano­, Italia) în cadrul Proiectului Comenius „FAIRY GARDEN, THE EMPIRE OF HEALTH” (Grădina zânelor, împărăţia sănătăţii) la Şcoala Gimnazială „Weores Sandor Gyomro”, Ungaria.

La această întâlnire au participat reprezentanţi ai celor patru ţări implicate în parteneriat: Ungaria ­ ţara gazdă, Turcia, Italia şi România. Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” a fost reprezentată de prof. Alexe Vinceller, prof. Mariana Maierescu (coordonatori de proiect), prof. Anca Belaşcu, prof. Elena Negrescu, prof. Ana Maria Samson, prof. Felicia Pop. Toate activităţile desfăşurate pe parcursul celor 4 zile din cadrul întâlnirii s­au derulat conform programului propus de către echipa gazdă.

Au fost vizitate trei instituţii şcolare: Şcoala coordonatoare „Gyomro” cu trei structuri (localitate situată la 30 km sud­est de Budapesta), instituţie parteneră în programul multilateral.

Directorul unităţii a prezentat şcoala într­-o zi obişnuită de program, expoziţia de lucrări realizate de elevii şcolii, cadrele didactice au relaţionat cu elevii schimbând diverese impresii.

S­-au vizitat în continuare obiective turistice din Budapesta (clădirea Pralamentului, podurile peste Dunăre, monumentul Holocaustului dedicat evreilor ucisi în al II­-lea Război Mondial, diverse monumente istorice), cetatea medievală de la Visegrad – situată la cotul Dunării, expoziţia de artă populară din oraşul multietnic Szentendre.

Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă, o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural.

Activitatea a inclus schimburi de materiale, discutii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel naţional, activităţile derulate în perioada iunie ­ septembrie 2014 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie finalizate.

Următoarea întâlnire a şcolilor partenere va avea loc la Roma­-Lanciano, Italia, în perioada 29 decembrie 2014­-1 ianuarie 2015. Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” va fi gazdă a parteneriatului în perioada 20­-24 martie 2015.

Prof. Alexe Vinceller, coordonator de proiect Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

20 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...