România din nou în recesiune… o recesiune tehnică

România din nou în recesiune… o recesiune tehnică

România a reintrat în recesiune tehnică. Anunţul a fost făcut de agenţia europeană Eurostat, folosind informaţiile primite de la Institutul Naţional de Statistică din România.

INS-ul nu recunoaşte oficial recesiunea economiei româneşti.

Recesiunea înseamnă scădere economică timp de două trimestre consecutiv.

Având două trimestre consecutive de contracţie a PIB, cu cea mai mare scădere economică din UE în al doilea trimestru al anului, de -1%, România a reintrat practic în recesiune.

În trimestrul al doilea din 2014 România a înregistrat cea mai scădere a Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene (UE): o scădere de 1% faţă de primul trimestru.

România s-a aflat în recesiune tehnică (două trimestre consecutive de scădere a PIB comparativ cu trimestrul anterior) pentru doi ani şi jumătate în perioada 2008-2011 şi a reintrat în recesiune tehnică la începutul anului 2012, reuşind să revină pe creştere până la finalul acelui an.

Datele Eurostat arată că economiile Germaniei şi Italiei s-au contractat în al doilea trimestru din acest an cu 0,2%, iar Franţa are o creştere… zero !

Premierul Victor Ponta a comentat situaţia astfel: „Nu este recesiune. E ca şi cum nu mai mergi cu maşina cu 130 km la oră, mergi cu 100 km la oră”.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns