Regele Mihai, cetăţean de onoare al comunei Stremţ

Regele Mihai, cetăţean de onoare al comunei Stremţ

Principele Radu al României a participat astăzi în comuna Stremţ la festivitatea prin care Regele Mihai a fost numit cetăţean de onoare al comunei. De altfel principele l-a reprezentat pe rege şi a primit în numele acestuia titulatura din partea primarului comunei Stremţ, Ştefan Traian Popa.

În cadrul unei scurte întâlniri primarul din Stremţ a explicat faptul că acordarea acestui titlu Regelui Mihai este un gest lipsit de orice tentă politică.

Festivitatea a avut loc în Parcul Regal din Stremţ, unde principele Radu a fost primit cu aplauze de către localnici. Parcul a fost realizat la iniţiativa lui Ioan Pătrânjan, fost sergent în Garda Regală, cu sprijinul financiar al Baumit România – societate prezentă la manifestare prin Sorin Drăghici – directorul exploatării Baumit de la Geomal şi Laurenţiu Claudian Lupuşor – directorul general al Baumit România-Republica Moldova.

Principele Radu a primit placheta cu titulatura de cetăţean de onoare, precum şi câteva daruri simbolice: monografia comunei Stremţ, o sticlă de vin şi o icoană.

Impresionat de biblioteca din comună, principele a declarat că va propune familiei regale să facă o donaţie de carte acestei biblioteci. De asemenea Principele Radu a promis că va reveni la Stremţ, împreună cu Principesa Margareta pentru a planta în parcul regal doi copaci, simbol al răbdării.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns