Social

Proiectul “Hidden Alba Iulia” (HAI și tu!)

tdsc02035“Hidden Alba Iulia” (HAI şi tu) este un proiect pe care echipa Kalyteros, formată numai din liceeni albaiulieni, intenţionează să îl implementeze în municipiul Alba Iulia, prin intermediul organizaţiei gazdă, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitara Alba prin programul YouthBank, având ca parteneri locali: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul Skepsis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Programul YouthBank este coordonat la nivel naţional de „Asociaţia pentru Relaţii Comunitare”.

Activităţi prioritare:

Etapa de pregatire – 27.03 – 05.04.2013
Conferinţa de presă pentru demararea proiectului – 08.03.2013
Promovarea prin şcoli si licee – 08.04 – 15.04.2013
Desfăşurarea concursului de fotografie – 12.04-27.04
Desfăşurarea Turului cu biciclete ”Misterele Cetăţii” -20.04.2013
Demararea concursului de ”Treasure Hunt” (prima etapă) – 11.05.2013
Demararea finalei concursului de ”Treasure Hunt” – 25.05.2013
Spectacolul de premiere – 30.05.2013
Conferinţa de presă pentru încheierea proiectului – 31.05.2013

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt tinerii din comunitatea albaiuliană.

tdsc02036La concursul de ”Treasure Hunt” va participa un număr de 60 de persoane, beneficiind de noi informaţii privind monumentele mai puţin cunoscute şi având ocazia să afle locaţia acestora. Aceştia se vor înscrie la concurs prin intermediul paginii de facebook a Asociaţiei Alumni UAB (http://facebook.com/Alumni.UAB).

La turul pe biciclete, ”Misterele Cetăţii”, este invitată să participe orice persoană din Alba Iulia care doreşte să îmbine utilul cu plăcutul, învăţând lucruri noi despre Cetatea Alba Carolina, cel mai important obiectiv turistic al municipiului.

tdsc02039La concursul de fotografie este estimat un număr mare de persoane, vizitatori ai paginii de Facebook care vor lua contact cu tema proiectului şi se vor familiariza cu monumentele oraşului, în special cele mai puţin cunoscute.

Ultima activitate va fi spectacolul de premiere unde estimăm un număr de 250 de spectatori.

Aceştia se vor recrea vizionând o piesă de teatru interpretată de trupa Skepsis şi o pantomimă cu temă istorică.

Ne dorim ca în urma derulării proiectului, în special grupul ţintă, tinerii albaiulieni să fie mai bine informaţi cu privire la istoria oraşului lor.

tdsc02042Ne propunem ca la înscrierea în turul pe biciclete al Cetăţii, unde vor participa 40 de tineri şi la concursul de ”Treasure Hunt” unde vor participa 60 de persoane, participanţilor să li se aplice la formularul de înscriere şi un chestionar referitor la monumentele şi istoria orașului iar la sfârşit să li se aplice un al doilea chestionar pentru a observa cunoştintele dobândite.

Vom face broşuri care vor fi în număr de 200, acestea conţinând informaţii despre monumentele mai puţin cunoscute şi vor fi puse în vânzare pe tot parcursul proiectului. La spectacolul de premiere estimăm un număr de 250 de persoane care se vor relaxa privind momentele teatrale care vor fi pe temă istorică.

La sfârşit sperăm că persoanelor din municipiul Alba Iulia să le creem o imagine mult mai bună despre oraşul lor, pentru a-l promova şi altor persoane.

Andreea Cordon – coordonator proiect

Distribuie Acum

8 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...