Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Principele Radu sărbătoreşte Ziua Încoronării la Alba Iulia

Alba Iulia a asumat împreună cu Casa Regală a Romaniei un protocol de colaborare care să valideze legătura trainică dintre două simboluri puternice ale acestei țări. 2014, este anul dedicat diplomației, prilej cu care Ziua Încoronării va fi sarbatorita alături de Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Pe data de 15 octombrie 2014 la celebrarea unui moment nobil, unic și foarte important pentru urbea noastra și intreaga Romanie vor fi prezenti ambasadori și oficiali din: Cipru, Franța, Slovenia, Polonia, Moldova, Bulgaria.

Albaiulienii sunt așteptați să participe la evenimentele ce se vor desfășura la Alba Iulia, alături de Casa Regală a României. În onoarea oaspeților Celeialalte Capitale, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat Sibiu. Intrarea la spectacol este liberă (în limita locurilor disponibile), sectorul B fiind rezervat integral. Acest eveniment se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale, Princepului Radu al Romaniei. Intrarea se va face strict până la ora 18.30.

Programul Sarbatorii Incoronarii cuprinde un serviciu religios Te Deum de la ora 17.00 la Catedrala Incoronarii, verinisajul expozitiei „Comoara regasita. Portretele Regale de la Alba Iulia” la SalaUnirii si concertul mentionat anterior. Evenimentul este organizat de Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba, in parteneriat cu Muzeul National al Unirii Alba Iulia.

14 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...