Primii pași pentru conectarea Cugirului la autostrada A1

Primii pași pentru conectarea Cugirului la autostrada A1

Deşi este un oraş important economic de pe traseul autostrăzii Orăştie-Sibiu, Cugirul nu beneficiază de un nod rutier care să permită accesul pe autostrada A1, asta deşi aceasta trece la doar câteva sute de metri de teritoriul administrativ al acestui oraş.
De câţiva ani toţi politicienii, inclusiv cei doi parlamentari liberali de Alba, deputatul Dan Simedru şi senatorul Teodor Atanasiu(ammbii originari din Cugir) au promis, fără nici un rezultat, soluţionarea problemei.
Pronlema a revenit din nou în actualitate după ce în cadrul ședinței de lucru pe care Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a avut-o luni, 10 februarie, la sediul Ministerului Transporturilor în prezenta ministrului Ioan Rus, deputatul Dan Simedru, de loc din Cugir, a avut următoarea intervenție:
“Am ridicat problema realizării studiului de fezabilitate si poiectului tehnic în vederea construirii unui nod rutier care să permită accesul pe autostrada A1 Sibiu-Orăștie în dreptul oraşului Cugir, judeţul Alba, prin incuderea sa în Masterplanul General de Transport al României. Această investiţie este necesar a fi prevăzută în Masterplanul General de Transporturi în vederea realizării studiului de fezabilitate și proiectului tehnic în scopul racordării oraşului Cugir la Autostrada A1 prin execuția bretelelor de acces la autostradă. Proiectul de construire a accesului la autostrada Orăștie – Sibiu în zona ieșirii din direcția orașului Cugir la DN 7 a fost agreată la nivel declarativ de oficiali ai Ministerului pentru Mari Proiecte de Investiții, însă nu a beneficiat deocamdată de bugetare. “
Realizarea acestui proiect de infrastructură este esențială, cu atât mai mult cu cât există solicitări în acest sens din partea investitorului german Daimler-Chrysler pentru a avea asigurată legătura facilă între fabrica de la Cugir și rețeaua europeană a marelui concern, precum și din partea întreprinderilor din industria de apărare existente în oraș

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns