Primarul din Vinţu de Jos reţinut pentru abuz în serviciu

Primarul din Vinţu de Jos reţinut pentru abuz în serviciu

UPODATE: Primarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru abuz în serviciu în formă continuată. Mâine acesta va fi prezentat la Judecatoria Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Gheorghe Vlad este acuzat că a aprobat și efectuat cheltuieli fără respectarea prevederilor legale, acesta plătind din banii primăriei materiale de construcții si alte obiecte care nu erau necesare primăriei. De asemenea, acesta și-a provizionat în mod repetat mașina proprietate personală, cu diferite cantități de carburant care era, apoi, plătit de către Primaria Vintu de Jos.

În acest dosar va fi audiat şi contabilul Primăriei Vinţu de Jos.

Conform unor surse, Primarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad este audiat la această oră de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Este suspecat că ar fi comis mai multe fapte de abuz în serviciu în ultimul an.
La finalul audierilor procurorii vor decide dacă îl vor reţine sau nu pe edil pentru 24 de ore.
În luna septembrie a anului trecut au avut loc descinderii ale oamenilor legii la sediul Primăriei Vinţu de jos şi au fost ridicate mai multe documente.
Coincidenţă sau nu imediat după acel moment, Gheorghe Vlad a trecut de la PNL în barca PSD. În acel moment mai multe voci susţineau că trecerea s-a făcut din cauza problemelor cu legea pe care le are, având promisiunea că prin respectivul transfer politic se vor rezolva. Primarul, Gheorghe Vlad a precizat în acel moment că a trecut la PSD: „Am plecat de la PNL din mai multe aspecte. Nu au fost probleme cu membrii de partid. Am câştigat primăria cu ajutorul PSD-ului. Am discutat cu cei de la PNL înainte să plec şi m-au sfătuit să nu plec”.
Gheorghe Vlad se află la primul mandat de primar.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba nu a putut fi contactat deocamdată pentru a afla mai multe amănunte.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns