Actualitate, Social, Stiri

Primăria Alba Iulia: 7 străzi din Oarda au fost complect modernizate anul trecut

Reprezentanţii administraţiei locale din Alba Iulia ne transmit faptul că în 2014 au efectuat lucrări de modernizare pe şapte străzi din cartierul Oarda, urmând ca aceste lucrări de infrastructură să continue şi în acest an.
Conform unui comunicat de presă remis de Primăria Alba Iulia străzile modernizate în 2014 în Oarda sunt: Cărăbușului, Duzilor, Bucegi, Gloriei, Garoafelor, Câmpului și Lăcrămioarei.

Lungimea totală a acestor străzi este de 3 kilometri şi reprezintă doar o etapă dintr-un proiect de reabilitare
derulat de Primăria Alba Iulia, în care 53 de străzi de pământ și piatră din cartierele aparținătoare municipiului vor fi reabilitate.

În acest an, destinatarii și beneficiarii lucrărilor de refacere în Oarda sunt locuitorii de pe străzile Cedrului, Haiducilor și Trifoiului, cu o lungime totală de aproximativ 3000 de ml.

“Prioritățile, din păcate, nu le decidem noi, ci sumele de care dispunem. Ceea ce vă pot spune cu siguranță este că, pe măsură ce găsim și resursele atacăm stradă după stradă, tot ceea ce ne-au semnalat albaiulienii, toate obiectivele ce impun intervenții și reabilitări. Că acum lucrăm în Oarda, nu e alegere și nici întâmplare, oamenii de acolo așteaptă asta de ani buni. Le promit însă și celorlalți albaiulieni care așteaptă într-un fel sau altul acest gen de lucrări, că încercăm să scurtăm așteptarea și că, pe rând, vom rezolva fiecare problemă a fiecărei străzi, indiferent că e în “buricul târgului”, în Micești, Oarda sau Pâclișa. Pentru noi, toți merită să le fie mai bine, de aceea în 2015 vom continua ce am început.” a declarat edilul Mircea Hava.

În această perioadă se desfășoară reparații capitale pe un tronson de 350 ml din strada Biruinței, delimitat de intrarea în cartierul Oarda de la Petrom, până la podul de peste râul Sebeș. Această suprafață va avea rezolvată inclusiv problema iluminatului public, până la această dată fiind montați 11 stâlpi de iluminat stradal. Simultan au fost realizate și alte tipuri de lucrări specifice: canalizații tehnice, sisteme de preluare a apelor pluviale, trotuare, parcaje. Neplăcerile cauzate pe benzile de circulaţie auto deteriorate au fost înlăturate prin asfaltare. Acest proiect de reabilitare include modernizarea totală a străzii Biruinței (1600ml), dar și a străzilor Dumbrăviței și Busuiocului (1400 ml).

Distribuie Acum

28 ianuarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...