Actualitate

PRIMAR VADU MOŢILOR: Să ne lase să fim egali sau să ne desfinţeze

Primarul comunei Vadu Moţilor, Nicolae Lazea, a declarat astăzi că localitatea pe care o conduce este discriminată în ce priveşte acordarea de fonduri europene deoarece are doar 1300 de locuitori iar multe din fonduri se dau comunelor cu minim 2000 de locuitori. „Să ne lase să fim egali sau să ne desfinţeze” a fost mesajul edilului pentru autporităţi în ce priveşte egalitatea la accesarea fondurilor europene.
Edilul a precizat că veniturile proprii susţin doar pentru 3-4 luni activitatea administraţiei locale restul fondurilor venind de la Consiliul Judeţean şi alte părţi. De asemenea un minus al comunei este faptul că media de vârstă a populaţiei este de 60 de ani.
La şcoala şi grădiniţa din centrul de comuna mai învaţă doar 85 de copii, clasele de gimnaziu fiind simultane clasa a V-a cu a VIII-a şi a VI cu a VII-a, iar la şcolile din Dealu Frumos şi Tomuleşti 4 respectiv şase elevi.
Totuşi sunt şi lucruri bune la Vadul Moţilor unde s-a făcut o licitaţie pentru reabilitarea DC, cu fonduri de 46 miliarde lei vechi, prin ordonanţa 28 şi se va realiza un teren de sport din veniturile proprii.
În ce priveşte alimentarea cu apă doar centrul de comună are un sistem propriu de alimentare cu apă.

10 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...