Actualitate

Poliţiştii din Alba prezenţi în Centrul Universitar

tdsc02594Menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona centrelor şi campusurilor universitare, care să asigure buna desfășurare a procesului de învățământ, rămâne o prioritate a poliţiei.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin structurile specializate, desfășoară atât activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice cât şi activităţi informativ – preventive, menite să sporească gradul de siguranţă al studenţilor şi al cadrelor didactice.

Astfel, patrulele de siguranţă publică sunt prezente şi în zonele învecinate spaţiilor în care învaţă studenţii precum şi în zona căminelor studenţeşti.

Totodată, în perioada 19 noiembrie  2013– 16 ianuarie 2014, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de investigaţii criminale, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Alba, specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia precum şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba,  sunt prezenţi în sălile de curs ale Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru a supune dezbaterilor, teme de interes din domeniile prevenirii traficului de persoane, traficului şi consumului de droguri, prevenirii comiterii de infracțiuni precum şi victimizării din infracţiuni.

Până în prezent, poliţiştii au fost prezenţi la două astfel de întâlniri, cu studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, temele abordate fiind dezbătute împreună cu peste 50 de studenţi.

Studenţii au fost informaţi în legătură cu cauzele, factorii favorizatori şi consecinţele traficului de persoane şi au putut viziona materiale cuprinzând mărturii ale unor tineri, autori de infracțiuni, care în prezent execută pedepse privative de libertate.

Aceştia au manifestat implicare şi interes pentru a afla cât mai multe informaţii legate atât de temele prezentate cât şi de munca de poliţie.

Distribuie Acum

28 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...