Actualitate

Polițist din Alba condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare

ciocan_justitiePus în slujba legi un polițist din Alba a trecut de cealaltă parte a baricadei și ajuns să fie condamnat la închisoare, ce-i drept cu suspendare, pentru delapidare. Respectivul polițist pe numele său Vasile Bogdan Păcurar a fost judecat pentru că a sustras şi folosit în interes personal o sumă de bani din instituţie.

În primă fază polițistul a primit primit pedeapsa de 8 luni de închisoare cu suspendare, pe fond, la Tribunalul Alba. La Curtea de Apel, pedeapsa a fost redusă substanţial, instanţa încetând procesul penal şi aplicând doar o amendă administrativă în valoare de 500 de lei.

Agentul şef nu a mai avut, însă, noroc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a fost stabilită ca definitivă, soluţia Tribunalului.
Vasile Bogdan Păcurar a fost trimis în judecată pentru că a sustras şi folosit în interes personal suma de 4.060 lei din amenzi aplicate unor persoane. Infracţiunile au avut loc în perioada februarie – mai 2012. Fapta a fost descoperită de superiorii poliţistului care au sesizat Parchetul. Poliţistul a returnat integral suma de bani cu care a prejudiciat instituţia la care lucrează. Agentul şef a mai fost şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale întrucât a falsificat chitanţele pentru a putea încasa suma respectivă.

Distribuie Acum

28 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...