Politica

La inițativa domnului deputat Ioan Dîrzu, marți 13 martie a.c., în orașul Abrud a avut loc o întâlnire a primarilor din zona Munților Apuseni, din județele Alba și Hunedoara.

Ședința a fost condusă de prefectul Dănuț – Emil Hălălai, gazdele reuniunii fiind primarul orașului Abrud, Nicolae Simina și al comunei Ciuruleasa, Tuhuț Radu Marcel.

La întâlnire au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, domnul KISZELY Fabius-Tiberiu și directorii DRDP Cluj, dl Radu Ilie Baruta și al DRDP Timișoara dl Ispravnic Cristian Ilie.

Tema discuțiilor a vizat reabilitarea DN 74 și DN 75.

Reabilitarea acestor drumuri este imperios necesară având în vedere că afectează în mod negativ întreaga zonă a Munților Apuseni, determinând efecte cu consecințe nefaste asupra populației din zonă: depopularea masivă a zonei, lipsa investitorilor, periclitarea activității de tursim, etc. ” a declarat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.

Directorul DRPD Cluj a prezentat o variantă de refacere a infrastructurii, respectiv o reparație capitală a drumurilor, fiind considerată ca alternativa cea mai rapidă de refacere, oferind totodată o garanție de siguranță de 10 ani.

În cadrul întâlnirii s-a menționat și varianta realizării unei asociații a primăriilor din zona Munților Apuseni care să acceseze fonduri europene. O altă inițiativă a vizat constituirea unei ” Convenții a moților”, respectiv un acord al primarilor din zonă care să cuprindă mai multe obiective care să vină în ajutorul localnicilor.

Ca și concluzie am decis efectuarea unui proiect privind refacerea capitală a drumurilor, care în momentul de față reprezintă varianta cea mai scurtă și mai puțin costisitoare, care va fi transmisă spre consultare Instituțiilor Prefectului -Județul Alba și Hunedoara, urmând ca la definitivarea acestui proiect să – l înaintăm Guvernului României” a precizat prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

Petru LuhanPreşedintele Comisiei pentru Fonduri Europene a PNL, Petru Luhan, a anunţat că va iniţia o campanie de strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR pentru ca 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale:

‘În următoarea perioadă, Comisia pentru Fonduri Europene va demara o strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR (Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România) pentru a convinge noul guvern că este absolut necesar ca măcar 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale. Dacă termenul nu este doar o lozincă pentru PSD, atunci acesta este un pas obligatoriu şi absolut necesar. De exemplu, Polonia a alocat 41% din buget către administraţiile locale. Decizia stupidă a guvernului PSD- Tudose de a reduce impozitul pe venit, afectând direct bugetele administraţiilor locale şi fără a veni cu măsuri compensatorii viabile, va conduce la diminuarea capacităţii administrative a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. Scăderea cotelor din impozitul pe venit de la 82% la 71,5% va lăsa fără aer administraţiile locale’.

‘Sunt convins că inclusiv Consiliile Judeţene şi administraţiile locale ale PSD vor face presiuni către noul guvern al partidului din care fac parte pentru ca 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale şi, în acest fel, să nu fie afectate investiţiile sau cheltuielile autorităţilor cu spitalele, şcolile sau grădiniţele. Efectele negative deja au apărut: unele administraţii locale fac concedieri de personal, reduc salariile sau cresc taxele şi impozitele. Fondurile europene sunt cea mai importantă şansă de dezvoltare a României, iar soluţia pe care o propunem, aceea ca 25% din banii europeni să fie direcţionaţi înspre autorităţile locale, reprezintă o modalitate de a impulsiona absorbţia acestora şi de a limita dependenţa administraţiilor de banii de la centru. Administraţia locală cunoaşte cel mai bine necesităţile regionale şi este prima interesată să le finanţeze. Această dependenţă totală de sistemul central condamnă mulţi cetăţeni romani la . Niciun cetăţean nu este vinovat că administraţia locală are o anumită culoare politică, iar cea centrală – alta’.

Preşedintele Comisiei pentru Fonduri Europene a PNL

Petru Luhan

hava-dosareConstatăm cu amărăciune că primarul Mircea Hava și aparatul de specialitate din Primăria Alba Iulia sunt mai preocupați să profereze injurii decât să răspundă la solicitările publice pe care le-am adresat:

  1. I-am solicitat să publice proiectul de buget local pe site-ul Primăriei şi să-l trimită presei locale astăzi.
  2. Dacă l-a publicat pe data de 18.01.2018, conform legii, la avizierul Primăriei, l-am rugat să ofere presei locale şi tuturor consilierilor locali o copie a dispoziţiei primarului prin care s-a dispus publicarea în termenul legal, precum şi o fotografie cu proiectul de buget afişat la avizier.
  3. L-am îndemnat să-şi ceară iertare faţă de albaiulieni şi să ne explice de ce nu doreşte ”smart city” şi când vine vorba de consultarea publică pe proiectul de buget local.

            Chiar Primăria municipiului Alba Iulia, prin ”purtătorul de cuvânt”, recunoaște că nu a publicat la avizier proiectul de buget local pe anul 2018, ci ”un proiect de buget provizoriu”, adică o sinteză, un cuprins al bugetului. De altfel, este imposibil să afișezi sute de pagini la un singur avizier atât de mic. Anul trecut, întreaga documentație privind bugetul local a avut aprox. 200 de pagini. În anul acesta nu știm câte are, deoarece Primăria nu ni l-a prezentat și nouă. Poate l-au afișat pe geamul primarului, ca să încapă toate foile.

            Domnul Mihai Coșer minte! Domnul Mihai Coșer, conform declarației de avere din 2017 postată  de pe site-ul Primăriei,  nu este purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, ci consilierul personal la cabinetul primarului Mircea Hava. Acesta vorbește în numele unei autorități publice (primăria) pe care nu o reprezintă, folosindu-se de o calitate oficială falsă pentru a jigni membrii consiliului local. Îi aducem aminte domnului Coșer că uzurparea de calități oficiale constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare (Art. 258 Cod penal).

            Domnul Mihai Coșer face politică! Domnul Mihai Coșer, consilierul lui Mircea Hava, se crede tot în campania electorală a PDL și nu înțelege să răspundă, dacă răspunde, de ce Primăria municipiului Alba Iulia nu a publicat pe site proiectul de buget local pe anul 2018 și  de ce nici nu l-a transmis presei locale.

            Credem că și domnul Mihai Coșer este parte a grupului de interese care dorește să țină ascuns proiectul de buget local de ochii albaiulienilor. De altfel, el servește doar interesele primarului, nu ale municipiului Alba Iulia.

            Îi solicităm primarului Mircea Hava să răspundă oficial la întrebările noastre publice, nu prin interpuși. Îi solicităm primarului Mircea Hava să-l sancționeze disciplinar pe Mihai Coșer pentru că folosește fără drept calitatea oficială de purtător de cuvânt al Primăriei. Nu credem că toți funcționarii publici se simt reprezentanți de o astfel de persoană care minte.

            Ca să justifice încălcarea Legii finanțelor publice de către primar, Mihai Coșer spune că proiectul de buget local nu este finalizat din cauza Consiliului Județean Alba. În miniciuna în care s-a prins singur, uită că a atacat chiar instituția condusă de Ion Dumitrel (PDL), colegul de partid al domnului Hava (PDL). Deci, cine e de vină că nu avem proiect de buget finalizat, PDL sau PDL?

            Mihai Coșer îi face mai mult rău lui Mircea Hava, recunoscând că proiectul de buget nu e finalizat, deși trebuia să fie complet la data de 18 ianuarie și publicat pe site-ul orașului ”smart-city”.

            Rămânem la concluzia evidentă că primarul municipiului Alba Iulia încalcă cu rea-credință Legea finanțelor publice locale și solicităm prefectului să atace în contencios administrativ hotărârea prin care se adoptă bugetul local pe anul 2018 pentru motive serioase de nelegalitate.

Cu respect,

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat și Partidului Alianța Liberalilor și Democraților din  Consiliul local al municipiului Alba Iulia

primaria_alba_10566300Primăria municipiului Alba Iulia trebuia să publice proiectul de buget pe 2018, conform Legii nr. 273/2006. Acest lucru nu s-a întâmplat! Bugetul local se publică în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitoriul Oficial al României, Partea I. Bugetul de stat a fost publicat pe 3 ianuarie. Astăzi suntem în 19 ianuarie.

Această manevră dolosivă prin care se încalcă legea este făcută special pentru ca cetăţenii municipiului Alba Iulia să nu poată contesta bugetul, conform legii.

Articolul 39   din Legea nr. 273/2006
Aprobarea şi centralizarea bugetelor locale
(3) Pe baza veniturilor proprii şi a sumelor repartizate potrivit alin. (2), ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul bugetului local, care se publică în presa locală sau se afişează la sediul unităţii administrativ-teritoriale. Locuitorii unităţii administrativ-teritoriale pot depune contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afişării acestuia.”

Deşi ne scoate ochii zilnic cu ”smart city”, primarul Mircea Gheorghe Hava nu e în stare să publice proiectul de buget pe site-ul primăriei. Asta demonstrează că el şi aparatul de specialitate nu ştiu să utilizeze noile tehnologii sau că ascunde proiectul de buget local de ochii albaiulienilor.

Nici presei locale nu a trimis proiectul de buget, deoarece acesta nu a apărut pe niciun site local în data de 18 ianuarie. Mă îndoiesc că au apărut 500 de pagini de buget în presa scrisă sau că jurnaliştii din Alba Iulia s-au înţeles să ţină bugetul ascuns.

Sigur, cunoscând comportamentul malefic şi infracţional al primarului din Alba Iulia, ne aşteptăm să fi publicat cele câteva sute de pagini de proiect la avizier, doar pentru ”a fi acoperit”.  ”A fi acoperit” nu înseamnă şi a fi  legal! Suntem şi mai curioşi să ştim cât de mare e avizierul de la Primărie încât să încapă pe el sute de pagini.

Vor sta cetăţenii la coadă, înghesuiţi, în faţa Primăriei, ca să răsfoiască proiectul de buget local? Evident, nu. Evident că asta demonstrează că primarul şi funcţionarii PDL din primărie urmăresc restrângerea exerciţiului dreptului cetăţeanului de a se putea informa cu privire la cheltuielile ce se vor face în oraşul lui.

De ce Primăria Alba Iulia, în fiecare an, ascunde proiectul de buget? Poate pentru că nu vrea ca oamenii să depună contestaţii, să ştie cum se risipesc banii pe sensuri giratorii, pe beculeţe scumpe de Crăciun, pe drumuri făcute doar pentru cei care au votat PNL la alegeri.             Mircea Hava nu vrea să afle şi alte firme, în afară de cele ”de casă”, de  puţinele proiectele de investiţii pe anul 2018, ca nu cumva să participe la licitaţiile trucate pe care le organizează de ani buni şi unde câştigă mereu aceleaşi firme.

Îi cerem trei lucruri lui Mircea Hava:

  1. Să publice proiectul de buget local pe site-ul Primăriei şi să-l trimită presei locale astăzi!
  2. Dacă l-a publicat pe data de 18.01.2018, conform legii, la avizierul Primăriei, să ofere presei locale şi tuturor consilierilor locali o copie a dispoziţiei primarului sau viceprimarului prin care s-a dispus publicarea în termenul legal, precum şi o fotografie cu proiectul de buget afişat la avizier.
  3. Să-şi ceară iertare faţă de albaiulieni şi să ne explice de ce nu doreşte ”smart city” şi când vine vorba de consultarea publică pe proiectul de buget local.

Dacă astăzi nu apare proiectul de buget, sau dacă nu oferă o justificare temeinică prin care să desfiinţeze orice suspiciune de încălcare a art. 39 din Legea nr. 273/2006, îi solicităm public prefectului judeţului Alba să ceară instanţei de contencios administrativ anularea hotărârii de consiliu local prin care se va aproba proiectul de buget local pe anul 2018 pentru motive de nelegalitate.

Pentru modul batjocoritor în care care îi tratează albaiulieni şi pe noi, consilierii opoziţiei, anunţăm că  PSD şi ALDE nu vor vota bugetul local pe anul 2018!

Alba Iulia nu este feuda lui Mircea Hava iar bugetul local nu este ”ciorapul lui cu bani” ca să nu ştim ce face cu el!

 

 

Cu speranţă la mai bine,

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat şi Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din  Consiliul local al municipiului Alba Iulia

07.DirzuDeoarece unii ziarişti titrează că ”românii nu-şi dau seama că o duc mai bine”, mă simt nevoit să revin mereu cu date certe şi puternice pentru a demonstra că bunăstarea economică este una reală. Manipularea opoziţiei nu mai este credibilă iar orice jurnalist care susţine minciuna va cădea în propria plasă.

Puterea de cumpărare a românilor (care ia în calcul şi evoluţia inflaţiei) a crescut cu peste 13% în 2017. Este dovada certă că, cei mai mulţi români o duc mai bine acum decât în 2016

Se ignoră voit date esenţiale din surse autorizate, dincolo de orice dubiu:

o Puterea reală de cumpărare a românilor a crescut în ultimul an cu circa 13%. Datele oficiale din primele 10 luni arătau o creştere cu 14% a puterii de cumpărare, cu o pondere mai mare pentru pensionari, respectiv 14,6%. Luându-se în calcul inflaţia pe tot anul 2017, se poate estima o creştere a puterii reale de cumpărare cu peste 13%, faţă de 2016).

o Institutul Naţional de Statistică, în perioada noiembrie 2017 comparativ cu Noiembrie 2016, susţine că:”Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,4%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 109,9%”[1].

o Creşterea economică record din 2017 a României – estimată la 6,4% de Banca Mondială – cu certitudine mai mare în realitate, s-a văzut şi simţit efectiv în buzunarele românilor, urmare a creşterilor de salarii şi pensii aplicate de PSD.

O Este un lucru cert că românii au câştigat în plus, în mod real, peste 10 lei, la fiecare sută de lei ţinând cont inclusiv de influenţa inflaţiei.

Să nu uităm că, în perioada Guvernului Boc-PDL, acum ”noul” PNL, salariile şi pensiile au scăzut cu 25%, inflaţia creştea exponenţial iar oamenii erau executaţi siliţi de bancă şi concediaţi. Nu am văzut atâta învrăjbire a oamenilor atunci. Acum, PSD face exact opusul a ceea ce a făcut PDL (PNL): creşte salarii, creşte pensii, facilitează locuri de muncă şi sprijină consumul.

România are o evoluţie economică solidă şi sănătoasă acum, bazată pe o structură eficientă. Creşterea economică a fost/este determinată de producţie şi exporturi – realitate care atestă competitivitate şi performanţă. Consumul este şi el un factor important, dar este încă departe de nivelul de dinainte de criza din 2008 şi de media europeană.

*   În 2017 ponderea consumului în PIB a fost de 77,8% pe primele nouă luni ale anului. Acest nivel nu e deloc îngrijorător – fiind situat în jurul mediei europene şi cu mult mai scăzut faţă de perioada 1996-2008 când consumul a fost, în medie peste 85% din PIB[2].

*   În 2017 exporturile cu crescut puternic. Reprezintă, practic un motor sănătos al economiei. Exporturile au fost cele care în fapt au scos economia din criză, fiind primele care au revenit la valoarea de dinainte de 2008. Astăzi, exporturile reprezintă 44% din PIB. În 2011 erau deja la 36% din PIB, faţă de 26% din PIB în 2008.

Aceste date demonstrează cât de lipsită de temei şi argument este critica celor care susţin că România creşte nesănătos. Opoziţia şi unii jurnalişti nu mai ştiu ce să inventeze despre PSD şi îi mint grosolan pe români. Sunt dispus să răspund în faţa românilor şi albaiulienilor la fiecare dezinformare făcută de opoziţie, în fiecare zi, în fiecare oră.

 

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat

[1] http://iem.psd.ro/link.php?M=10174&N=253&L=645&F=H

[2] Detalii aici<http://iem.psd.ro/link.php?M=10174&N=254&L=646&F=H>.

ioan dirzuÎn calitate de deputat de Alba, voi vota cu toată încrederea Guvernul Dăncilă, un guvern restructurat, profesionist şi demn pentru anul Centenarului.

Doamna prim-ministru desemnat Viorica Dăncilă îşi asumă programul de guvernare PSD-ALDE, respectarea obiectivelor strategice privind deficitul sub 3%, alocarea a 2% din PIB pentru apărare, creşterea investiţiilor, politicile sociale şi fiscal-economice. Doamna Dăncilă şi-a exprimat deplina disponibilitate pentru discuţii şi explicaţii atât cu preşedintele României cât şi cu celelalte forţe politice interesate.

Un prim-ministru precum Viorica Dăncilă, cu experienţă consistentă în Parlamentul European, este un avantaj pentru România; va asigura o mai bună relaţie şi dialog cu Comisia Europeană şi Parlamentul European şi va determina o pregătire mai rapidă şi mai consistentă a ţării pentru preluarea, în 2019, a preşedinţiei Consiliului Uniunii.

În plus Viorica Dăncilă este o personalitate aptă şi deschisă spre dialog, deloc conflictuală şi din această perspectivă oferă o garanţie pentru o comunicare corectă, echilibrată şi eficientă între cetăţeni şi autorităţi.

Mă întristează profund imaturitatea şi atacurile misogine ale unor radicalizaţi sprijiniţi de PNL şi USR. Singurul motiv real care stă în spatele atacurilor misogine ale propagandei că Viorica Dăncilă nu e parte a unui sistem de interese străin de cele ale românilor. În mod real, nu există nimic de reproşat doamnei Dăncilă, care e o persoană foarte respectată la Bruxelles.

Din păcate, se repetă scenariul aplicat în cazul d-nei Sevil Shaidehh, primul candidat propus de PSD, după câştigarea alegerilor parlamentare, care a fost atacată josnic câteva zile înainte ca preşedintele Iohannis să se pronunţe.

Este absolut jenant atacul că Viorica Dăncilă ar fi inclus Iranul şi Pakistanul în Uniunea Europeană, când de fapt eurodeputata s-a referit la apartenenţa la ONU a celor două state. Chiar şi cel care nu ar fi ştiut nimic despre Uniunea Europeană ar fi aflat care e componenţa acestei uniuni după 8 ani de activitate în Parlamentul European. Este deci absolut ridicol să susţii în faţa tuturor că Viorica Dăncilă ar fi avut lacune în acest sens. În realitate, interviul la care se face trimitere a avut loc la Geneva, cadrul sesiunii anuale a Comitetului pentru eliminarea discriminării împotriva femeii – desfăşurat sub egida ONU.

Este evidentă disperarea PNL şi USR că o persoană ca doamna Dăncilă, care nu răspunde la comenzile sistemului, va ajunge prim-ministrul României. Această abordare părtinitoare este demonstrată de faptul că cei care o atacă pe Viorica Dăncilă se fac că nu văd mesajele de apreciere din partea  unor oficiali europeni, cum sunt, de exemplu felicitările liderului socialiştilor europeni, ori suportul public exprimat de europarlamentarii români.

În aceste condiţii, fiecare atac din partea opoziţiei reconfirmă faptul că PSD a făcut o alegere bună pentru funcţia de prim-ministru. Pentru prima dată, după mult timp, vom avea un prim-ministru asupra căruia nu planează nici cea mai mică bănuială privind o legătură ocultă sau contrară interesului naţional.

Cu fiecare atac împotriva sa se consolidează convingerea că propunerea PSD este o garanţie pentru revenirea la normalitate şi la reinstalarea democraţiei veritabile, în care cei aleşi conduc ţara, în acord cu voinţa poporului român.

Anul Centenarului ne va găsi în jurul unui guvern patriot,  reorganizat eficient, energic şi capabil să transmită un comportament demn şi serios pentru întreaga administraţie publică. Va fi un Guvern care va face doar administraţie publică şi guvernare şi care va fi în permanenţă în slujba cetăţeanului.

 

Cu consideraţie,

Ioan Dîrzu

Deputat

roman_florinÎn urma articolului aparut în ziarul Unirea,din data de 17 ian.2018,mă vad obligată sa fac unele precizări,pentru lămurirea opiniei publice şi demontarea unor acuzaţii nefondate,aduse de deputatul Roman la adresa conducerii ISJ Alba

1.Informaţiile primite de dl deputat din partea unor colegi binevoitori,din cadrul şedinţei recent desfăşurate la sediul ISJ Alba cu managerii de unităţi şcolare din judeţ sunt exact pe măsura capacităţii dlui Roman de a întelege fenomenul educaţional din România de la această dată.

2.Nu s-a pus şi nu se va pune niciodată problema desfiinţării,în mod nelegal,a unor unităţi şcolare în judeţul Alba sau la nivel de ţară şi nici de concediere a cadrelor didactice sau a personalului nedidactic şi auxiliar.

3.Nu i s-a cerut niciunui director să inchida şcoli sau să concedieze pe cineva.

4.S-a discutat doar respectarea Legii Educaţiei Naţionale,promovată în anul 2011 de un guvern liberal şi care impune un număr minim de elevi într-o clasă pt ca aceasta să poată funcţiona şi un cost standard per elev,în care unităţile şcolare trebuie să se încadreze. S-a pus în vedere doar eficientizarea cheltuirii banului public prin stoparea risipei şi a unor cheltuieli care nu se justifică,în primul rând din puct de vedere didactic.

5.Nimeni nu poate desfiinţa o şcoala,dacă aceasta se încadrează în cerintele legii.Doar lipsa elevilor poate atrage după sine închiderea unei unităţi şcolare,nemaiexistând obiectul muncii.

6.Ingrădirea dreptului unui dascăl de a obţine grade didactice şi gradaţie de merit este un abuz foarte grav de care conducerea ISJ Alba se delimitează categoric.

Dle deputat,îmi este foarte greu să vă răspund în acelaşi registru specific d-voastră,vulgaritatea şi agresivitatea limbajului nu mă reprezintă,iar în probleme de învătământ cred ca rătăciţi cu disperare din cauza necunoaşterii acestui domeniu extrem de important.

Ţin să vă reamintesc,dacă aţi uitat cumva,ca paradoxalul „cost standard per elev”a fost marea inovaţie în învăţământ adusă de lamentabilul ministru liberal Funeriu,care,şcolit de tânăr prin occident a uitat total de particularităţile sistemului de educaţie romanesc,lăsând astfel o adevarată piatră de moară în cârca guvernelor următoare.

Iar tot pentru reîmprospătarea memoriei dvoastră trebuie să ştiţi că primele şi cele mai severe restructurări pe linie de învăţământ în judeţul Alba s-au facut în timpul guvernării liberale,fară niciun argument de logică didactică sau socială,desfiintându-se cateva sute de posturi şi punându-se lacătul pe câteva zeci de şcoli şi grădiniţe,mai ales din mediul rural.

În final,rugamintea mea este să lăsaţi teatrul de joasă spetă,debarasaţi-vă de ipocrizie şi propagandism ieftin şi nu mai tulburaţi conştiinţa oamenilor de bună credinţă cu vorbe pline de neadevăr şi venin uman.

Asigur întreg personalul din toate unităţile de învaţământ ca ISJ Alba nu încalcă legea şi că orice abuz să fie adus la cunoştinţa conducerii în cel mai scurt timp posibil.Sunt sigură ca mesajul meu a fost foarte bine înţeles şi doresc tuturor numai bine!

Insp.Şcolar Gen.

Prof.Marcela Dărămuş

De la deputatul Florin Roman ne așteptăm întodeauna la multe inepții, însă ultima declarație de presă a domniei sale a întrecut limita bunului simț. Inspirat de pe cursul Dâmboviței, Florin Roman, coace declarații politice pe care le aruncă în teritoriu fără să țină cont că devine penibil.

Dacă în timpul adolescenței, domnul deputat Florin Roman, a lipsit ceva timp de pe băncile școlii, acum a devenit specialist în învățământ. Bazat pe minciună și pe frustrări personale, deputatul Roman , adună informații de pe vremea vechiului PDL și le aruncă după 10 ani în spatele actualei guvernări.  O gargară ieftină care nu face cinste unui parlamentar .

Fiind în mintea unui elev căruia învățătoarea i-a ieșit din clasă, Florin Roman, își permite să arunce cu noroi  într-o doamnă care nici măcar nu îi poate da replica, fiind plecată într-o delegație. Mitocănia care îl caracterizează îi permite să facă o politică de mahala prin minciună și dezinformare. Să vi cu tema făcută din București, să jignești o femeie în teritoriu nu este decât o altă dovadă că Florin Roman este elevul acelei clase politice pentru care Legea e bună numai când ” îi zboară dinții din gură adversarului”.

Profitor de profesie, deputatul care mimează politica, nu a binevoit să voteze Legea Bugetului de Stat, Lege care aduce mai mulți bani la sistemul de învățământ decât a adus guvernările PDL și PNL la un loc. În aceste condiții îi sugerăm să lase circul ieftin și să se concentreze pentru a repara răul făcut țării de  partidele pe care domnia sa le reprezintă.

Birou presă Psd Alba

 

 

MacoveiPreședintele Iohannis nu a​ încercat nici măcar să opună o minimă rezistență și să ​ii ceară lui Dragnea ​o altă nominalizare pentru funcția de prim-ministru.

Nu PSD se face de rușine cu această nominalizare, România este făcută de rușine.

C​âteva întrebări pentru președintele Iohannis:

Nu sunteți deloc îngrijorat de faptul că membrii PSD au decis să o propună pe Viorica Dăncilă ca prim-ministru după ce aceasta le-a spus că își asumă și continuă modificarea legi​lor​​ ​din domeniul justiției? Știți că acest lucru ​transformă România în paradisul infractorilor și duce la scoaterea României din Europa, pentru că nu va mai fi posibilă colaborarea judiciară cu statele membre dacă PSD va modifica, așa cum dorește, Codurile penale?​ ​

Nu sunteți deloc îngrijorat că decizia dvs contribuie la izolarea României pe plan internațional?

Ați văzut interviurile doamnei Dăncilă, în care vorbea despre Iran și Pakistan ca “state membre”? Ați văzut ce activitate a avut doamna Dăncilă în Parlamentul European (niciun raport în primul mandat de 5 ani, un singur raport în acest mandat)? Apreciați că este o activitate care o califică să se ocupe de guvernarea unei țări?

Nu sunteți deloc îngrijorat de informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora unul din asistenții săi parlamentari ar fi trimis în judecată în dosarul Dragnea? Ați verificat această informație?

Nu sunteți deloc îngrijorat că cel de-al treilea prim-ministru propus de PSD este perceput ca fiind “omul lui Dragnea”, adică al unui politician condamnat definitiv, trimis în judecată și cercetat în alte dosare?

Eu sunt foarte îngrijorată și cred că mulți români sunt îngrijorați, mulți români care v-au votat în 2014.

Dacă ați apreciat că PSD&ALDE se vor deteriora și mai tare cu doamna Dăncilă pe post de prim-ministru, mulți credem că până atunci vor distruge România. Astăzi le-ați ușurat această misiune.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook