PNL vrea comisie parlamentară de anchetă pentru autostrada Comarnic-Braşov

PNL vrea comisie parlamentară de anchetă pentru autostrada Comarnic-Braşov

Partidul Național Liberal va solicita, la nivel parlamentar, constituirea a două comisii de anchetă: una la Camera Deputaților, în legătură cu modul de folosire a banilor din Fondul de rezervă aflat la dispoziția primului ministru, iar alta, la Senat, având ca temă situația autostrăzii Comarnic-Brașov.

”Raportul Curții de Conturi, recent mediatizat, relevă faptul că banii din Fondul de rezervă au fost alocați după criterii politice. În mod evident, aceasta nu face decât să confirme practica alocării subiective și politice a banilor aflați la dispoziția primului ministru și, bineînțeles, în afara scopului în care s-a format acest fond. Criteriile care au stat la baza acestei alocări sunt netransparente, iar alocarea s-a făcut fără a se respecta caracterul urgent al acestor bani. În raportul Curții de Conturi se evidențiază și faptul că există lucrări de investiții fără motivare și fără prioritizare. Acestea sunt motivele pentru care, la nivelul Camerei Deputaților, vom solicita constituirea unei comisii de anchetă în legătură cu modul de cheltuire a banilor din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului”, a declarat , Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

Cea de a doua comisie de anchetă pe care PNL o solicită – la Senat, în acest caz – vizează situația autostrăzii Comarnic-Brașov. ”Este cât se poate de limpede că motivul care stă la baza acestei solicitări ține de costurile extrem de ridicate la care se ridică acest proiect – de câteva ori față de celebrul caz Bechtel, foarte bine știut. O întrebare la care Guvernul trebuie să răspundă este de ce nu se realizează acest obiectiv și din fonduri europene. De asemenea, așteptăm explicații în legătură cu modul în care, nejustificat, s-a tot amânat luarea unei decizii finale pe acest proiect”, a precizat Ionuț Stroe.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns