Actualitate, Stirea Zilei

Percheziţii DNA la APM Alba: Directorul instituţiei s-a prezentat la sediul DNA Alba

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba – Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2013-2014, a unor infracțiuni de corupţie şi conexe.
În cursul zilei de 01 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate două percheziții domiciliare în locații situate în municipiul Alba-Iulia, dintre care una este sediul unei instituții publice.
Potrivit europaFM percheziţiile vizează APM Alba unde procurorii au date despre săvârşirea a anumite fapte de corupţie în perioada 2013-2014.Directorul APM Alba, Mihaela Mih-Dehelean nu a putut fi contactată, având telefonul închis.Se verifică dosare, în biroul directorului instituției, Mihaela Mih-Dehelean. Sunt vizate documentațiile aprobate de șefa Serviciului avize, acorduri, autorizații Doina Bărbat.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
În acest moment procurorii DNA se află în biroul directorului APM Alba.
În jurul amiezii procurorii au plecat de la sediul APM luând cu ei cutii cu dosare. La sediul DNA Alba s-a prezentat Mihaela Mih-Dehelean, care a venit însoțită de avocatul Ioan Rus. Aceasta a declarat jurnaliștilor că a pus la dispoziția DNA toate documentele care i-au fost cerute.
Dup[ ce aie;it de la audieri, directorul APM Alba, Mihaela Mih Dehelean a declarat că ancheta vizează modalitatea prin care au fost eliberate unele avize de mediu către CupruMin Abrud. La audieri vor mai fi chemați specialiști din instituție, între care Doina Bărbat, șefa Serviciului avize, acorduri, autorizații

1 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...