Percheziţii ale procurorilor DNA Alba în Hunedoara. Anchetatorii sunt la Consiliul Judeţean

Percheziţii ale procurorilor DNA Alba în Hunedoara. Anchetatorii sunt la Consiliul Judeţean

UPDATE: Directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, a fost ridicată de procurori şi dusă la DNA Alba pentru audieri.
Purtătoarea de cuvânt al DGASPC, Ionela Lazăr, a declarat că procurorii DNA au sigilat, la prima oră, biroul directorului general, până la sosirea acestuia.
”Ulterior, procurorii au avut o discuţie cu directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, care apoi a plecat cu reprezentanţii DNA”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.
Întrebată dacă perchezițiile au fost făcute într-un dosar privind organizarea funcției de director general al DGASPC, Ionela Lazăr a spus că acel concurs a fost organizat la Bucureşti şi că nu are cunoştinţă despre motivul percheziţiilor.
Vicepreședintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este președinte interimar al instituției, a confirmat că procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean, afirmând că au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lăsat să intre acolo.
Ziua şi percheziţile. Acesta este dictonul procurorilor DNA de la începutul acestui an.

În această dimineaţă, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014.

În cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentar” se arată în comunicatul DNA.

Din primele informaţii, se pare că anchetatorii sunt la Consiliul Judeţean Hunedoara, instituţie condusă până nu demult de Mircea Moloţ. Percheziţii ar avea loc şi la domiciliile unor angajaţi ai CJ Hunedoara.

Mircea Moloţ şi-a pierdut mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara la finalul lunii inaurie ca urmare a unei decizii de incompatibilitate. Acesta mai este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă. luare de mită, spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

Comentarii

Comentarii

1 Comentariu

Lasa un raspuns