Actualitate

„Pe drumul expres Piteşti-Sibiu se va putea circula prin 2018- 2020”

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova rămâne fan al autostrăzilor dar ţine parte drumurilor expres. Acesta a declarat la Alba Iulia că schimbările din masterplanul de transporturi prezentat de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care prevede transformare unor proiecte de autostrăzi în drumuri expres nu este în dezavantajul României.
Acesta a spus că vor fi fonduri pentru realizarea respectivelor investiţii iar singurele diferenţe între drumurile expres şi autostrăzi sunt doar două.
Mai precis drumurile expres sunt cu mai înguste(lăţimea autostrăzilor este de 70 de metri iar a drumurilor expres de 68, 1 metri), iar doua diferenţă este că nu sunt prevăzute cu noduri rutiere făcându-se intrarea direct din drumurile naţionale. Totuşi acest a declarat că drumurile expres se pot transforma în autostrăzi în timp în momentul când traficul rutier va creşte. Astfel în momentul exproprierilor pentru viitoarele drumuri expres se va expropria 70 de metri.
Vicepreşedintele PSD că proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu va fi transformat în drum expres pe care se va putea circula în 2018-2020.
În ce priveşte autostrada Sebeş-Turda acesta a precizat că dacă nu erau făcute licitaţile ar fi putut să fie transformată în drum expres.

8 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...