Politica

(P)Ca viitor președinte, Călin Popescu Tăriceanu va avea o comunicare constantă cu cetățenii, eficientă cu Parlamentul și efectivă cu Guvernul

În ultimii ani, societatea românească a fost dramatic divizată de conflicte dintre cele mai acute, la limita reglementărilor constituționale. Principalul motiv al acestor diviziuni a fost încercarea de instituire a unui regim autoritar, în care puterea președintelui să exceadă puterea tuturor celorlalte instituții și puteri în stat. Reacția legitimă a societății românești, care s-a mobilizat în 2012 în apărarea democrației, a frânat această derivă anti-democratică, dar nu i-a putut extirpa cauzele. Călin Popescu Tăriceanu se angajează să refacă prestigiul și onoarea instituției prezidențiale, echilibrul necesar al puterilor în stat și coeziunea socială în jurul marilor interese ale națiunii.

”Ca garant al independenței naționale, al unității și integrității teritoriale, voi avea o comunicare și o cooperare efectivă cu Guvernul, în respectul desăvârșit al atribuțiilor și autorității acestuia prin consultarea acestuia cu privire la problemele urgente și de importanță deosebită și prin participarea, ori de câte ori se impune, la ședințele de guvern.

Voi avea o comunicare eficientă și respectuoasă cu Parlamentul, prin adresarea de mesaje atunci când e cazul. În cazul investirii unui nou guvern, voi desemna drept candidat pentru funcția de prim-ministru persoana propusă de partidul sau coaliția de partide care au sau pot realiza majoritatea în Parlament. În cazul remanierilor guvernamentale, după o prealabilă consultare cu primul ministru, pentru evitarea oricărui blocaj instituțional, voi numi ca miniștri acele persoane pe care acesta la desemnează.

Nu în ultimul rând voi avea o comunicare corectă și constantă cu cetățenii României, pentru un control efectiv al deciziilor aleșilor, pe calea referendumului, prin inițierea unor dezbateri naționale în jurul marilor proiecte de dezvoltare, și prin atenția permanent acordată mesajelor provenite din societate”, este prevăzut în programul prezidențial al candidatului Călin Popescu Tăriceanu.

Întreaga sa activitate și experiență anterioară a candidatului atestă faptul că a respectat toate instituțiile statului și că va continua să o facă și în calitate de Președinte al României.

La alegerile prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu candidează independent, dar susținut de Partidul Liberal Reformator. Acesta se află pe poziția a 13-a pe buletinul de vot.

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale

15 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


ONE COMMENT ON THIS POST To “(P)Ca viitor președinte, Călin Popescu Tăriceanu va avea o comunicare constantă cu cetățenii, eficientă cu Parlamentul și efectivă cu Guvernul”

  1. Pentru mine, ca simplu cetatean, Calin Popescu Tariceanu este cel mai bun candidat pentru scaunul de presedinte al tarii. Candidatul a dat dovada de competente si de corectitudine in guvernarea sa, atunci romanii au dus-o cel mai bine. Un al motiv pentru care votez cu dumnealui este faptul ca singurul program cu reforme pentru tara asta este „Romania, a saptea putere a Uniunii Europene!!” Cred ca sunt argumente destul de solide de care trebuie sa fie constient fiecare roman cu drept de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...