Actualitate, HAZ DE NECAZ, Social

Pamfletarul de serviciu nr 22

tpamfletarlogoCirculă pe facebook o poză cu nişte ostaşi romani, de la cavalerie bănuiesc, altfel nu îmi explic de ce sunt călare pe cai, mărşăluind pe o stradă, ce nu pare a fi de pe la noi, iar ca explicaţie, poza are următorul text: „4 august 1919, Armata Romană intra în Budapesta şi eliberează Ungaria de regimul bolşevic condus de Béla Kun! Armata Romană a fost condusă de către generalul Gheorghe Mardarescu! Glorie eternă Armatei Romane!”

Hmmm, interesant să ştie şi tânăra generaţie că armata romană a făcut şi altceva decât să facă poduri de pontoane peste Mureş, la Partoş, să le scoată apa din case puturoşilor sinistraţi şi să lupte pentru cauza altcuiva prin Irak şi Afganistan.

Noroc cu FB-ul ăsta, că pe la şcoală profesorii nu prea mai au chef să spună copiilor că totuşi, românul, cel care se trage din daci şi romani, are sânge în instalaţie. Şi nu doar atunci când are lovelele, gagici şi maşini mişto şi când dă cu pumnu’ în faţa unui papagal, care nu ştie că băiatu’ ie jmeker şi trebe respectat!

Şi tot aşa ar trebui să mai afle şi că romanii îs oameni serioşi şi constructori buni, nu că borfaşii ăia de la Bechtel, care nu au fost în stare să ne facă autostrada de la unguri către unguri.

Oricum, o să vadă ei că romanii îs buni constructori când o să fie gata centura de la Sebeş.

Şi când o să fie gata centura Sebeşului, poate o să îi voteze şi consilierii proiectul domnului primar Dăncilă, să organizeze Zilele Municipiului că atunci chiar că nu o să mai intereseze pe nimeni ca o să blocheze timp de trei zile oraşul, că şoferii care sunt în tranzit o să aibe pe unde să circule.

Aşa că, hai România, turnaţi asfalt pe autostrăzi, ca să îşi revină şi Sebeşul la statutul de orăşel frumos şi liniştit.

Şi dacă o să fie aşa e linişte în oraş, nu o să se mai uite consilierii la câteva sute de mii de lei pentru un pic de gălăgie, că o să vadă ei că merită şi băieţii ăia care cânta tare banii ăştia.

Altfel, liniştea din Sebeş o să mai fie spartă din când în când doar de beţivii care iasă pe trei cărări din cârciumi şi îşi vărsa amarul pe note muzicale.

Culuarul patru roman

Distribuie Acum

27 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...